Ďuriš háji farby Brezna i R. Soboty

Dalibor Ďuriš

Účinkoval v extralige. S tímom HKM Zvolen sa tešil z majstrovského titulu. Najvyššiu súťaž si Dalibor Ďuriš zahral i vo farbách MHk 32 Liptovský Mikuláš. V prebiehajúcej sezóne si dvadsaťjedenročný hráč z Rimavských Zalužian oblieka dres prvoligového HK Brezno Knights. „S priestorom, ktorý mám na ľade, som spokojný. Hrám veľa, nastupujem aj v presilovkách. Keď som však do Brezna išiel, predpokladal som, že budeme v tabuľke vyššie,“ povedal pre vobraze.sk krídelník Dalibor Ďuriš. Brezno figuruje v Tipos SHL na poslednom dvanástom mieste. „Ak nechceme vypadnúť, máme pred sebou ešte veľa práce a v nasledujúcich zápasoch potrebujeme vyhrávať,“ zdôraznil bývalý mládežnícky reprezentant.

Útočník Ďuriš strelil za Brezno päť gólov a pridal tri asistencie. „Nemôžem povedať, že som spokojný so svojou produktivitou. Celkovo nedáva náš tím veľa gólov. Po zranení ramena som mal v úvode sezóny slabší rozbeh. Niekoľko zápasov som vôbec nebodoval. Neskôr som sa trochu rozbehol. Lenže potom do toho prišlo zranenie kolena a nemyslím si, že ide iba o natiahnuté väzy v ňom. Z tohto pohľadu je to zlá sezóna,“ priblížil Dalibor. „Viaceré zápasy neboli v našom podaní nevydarené, lenže utekali nám body. Keby sme ich získali, boli by sme určite lepšie na tom v tabuľke,“ dodal.

Od novembra nastupuje Ďuriš v rámci striedavého štartu zároveň za druholigový HKM Rimavská Sobota. Vo farbách Soboťanov vsietil v siedmich dueloch dva góly a zaznamenal štyri asistencie. „Rád chodím hrať do Rimavskej Soboty. Je tam super partia chalanov, mám veľa priestoru na ľade. Je to fajn, pretože potrebujem hrať čo najviac. Je vidieť rozdiel medzi prvou a druhou ligou, je to o niečo výkonnostne slabšia súťaž. Týka sa to aj rýchlosti hry a všetkého. Úroveň druhej ligy dvíhajú hráči s extraligovými skúsenosťami, takže celkovo to zase nie je zlé. Bol to dobrý krok, že som si k pôsobeniu v Brezne pribral Rimavskú Sobotu,“ povedal Dalibor Ďuriš, ktorý s hokejom začínal práve v Rimavskej Sobote.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album D. Ďuriša, Zajo photo