Muzikál Voda (a krv) nad vodou príde do R. Soboty. Pridali ďalšie predstavenie

Tvorcovia doteraz najúspešnejšieho slovenského muzikálu Ôsmy svetadiel sa vracajú do Rimavskej Soboty s ďalším, rovnako v réžii a choreografii Jána Ďurovčíka.

Novinka na divadelných doskách pod názvom Voda (a krv) nad vodou prináša ďalšie Elánovky v podaní známych hercov a tanečníkov.

Predstavenie je naplánované na 2. septembra a bolo rýchlo vypredané. V rimavskosobotskom mestskom kultúrnom stredisku preto pridali ďalšie predstavenie. Odohrajú ho na druhý deň 3.septembra. Ako avizuje Ján Ďurovčík, muzikál začali hrať v Prahe, kde sa stretol s obrovským ohlasom. Potom sa na neho dlho čakalo, pretože korona všetko spozdila, ale túto sezónu hrajú už v Bratislave, Košiciach či Martine.

„Ohlasy máme nádherné, fantastické,“ povedal Ďurovčík, ktorý verí, že také isté budú v Rimavskej Sobote, a že si divaci užijú predstavenie plne lásky, humoru, fantastických pesničiek Elánu. Ďurovčík tak spolu s účinkujúcimi pozývajú na dynamický muzikál o láske a pomste.

Pôjde o nový príbeh odohrávajúci sa v súčasnosti, parafrázujúc slávny román Alexandra Dumasa Gróf Monte Christo.

Odznejú v ňom ďalšie nesmrteľné hity z repertoáru skupiny Elán  – od tých najstarších ako Nie sme zlí, Fero, Tuláci v podchodoch  – po novšie Sestrička z Kramárov, Kočka či Zanedbaný sex. Spolu so známymi hitmi zaznie aj jedna novinka, napísaná priamo pre toto predstavenie. O úpravu a  nové aranžmány piesní do muzikálu sa postaral Vašo Patejdl.

Podľa Tatiany Koniarovej z MsKS Rimavská Sobota bude predstavenie v divadelnej sále, ktorá má kapacitu vyše 400 miest na sedenie. Na druhé predstavenie je pritom voľných ešte približne stovka. „Tešíme sa, že sa nám podarilo dotiahnuť do Rimavskej Soboty opäť raz takýto úspešný a žiadaný muzikál,“ povedala Koniarová.

Zdroj: vobraze.sk, novascena.sk