Kuly: Máme len dobré spomienky na R. Sobotu, pamätáme ešte časy na Kurinci 

Divákov v rimavskosobotskom Dome kultúry včera zabavila a rozospievala skupina Desmod so spevákom Máriom Kuly Kollárom. Pred takmer zaplnenú divadelú sálu prišli s netradičný program pod názvom Teatro set (Trápno is not dead). Jeho súčasťou boli aj humorné vstupy manažéra skupiny Michala Malichera. Príjemným pobavením boli aj viaceré improvizácie či spoločné „spievanie“ divákov so skupinou. Úlohu Zuzany Smatanovej v skladbe Pár dní si napríklad vyskúšala diváčka z publika. Na pódiu boli aj ďalší diváci, keďže Kuli hľadal ku skladbe „Vyrobená pre mňa“ zaľúbený pár a nakoniec si k sebe povolal malého chlapca, ktorý sedel na kolenách rodičom s tým, že ich má zobrať.

Skladby Desmodu boli skôr v akustickej verzii. Ako pre vobraze.sk povedal frontman skupiny Mário Kuly Kollár, hrajú skôr jemnejší formát, ktorý je skombinovaný vystúpeniami manažéra skupiny a jeho šťavnatými poznámkami i narážkami na návštevníkov. V scénkach mu na pódiu pomohol Kollár mladší, ktorý sa predstavil vo viacerých úlohách. Napokon si aj zaspieval niektoré verzie od baletu, popu až po rock.

„Sme radi, že Mestské kultúrne stredisko prialo našu ponuku. Teatro Set hrávame už asi deviaty rok a tu sme ešte s vystúpením neboli,“ povedal Kollár. Podľa jeho slov si Rimavskú Sobotu pamätá ešte z čias Kurinca, kedy tam bol veľký festival, ktorý neskôr presťahovali na Teplý Vrch. „To sme radi hrávali, boli sme tu s Guano Apes, Motorheadom. Veľakrát sme vystupovali v Rimavskej Sobote. Vždy sme spali v hoteli Zlatý Býk. Máme len dobré spomienky na Rimavskú Sobotu,“ povedal Kollár. 

Na záverom si Kuly zaspieval duet so svojím synom skladbu Vŕba. 

Zdroj: vobraze.sk