Mladý Soboťan pocestuje na majstrovstvá Európy v zápasení

Adam Ramža

Zápasník Adam Ramža (Lokomotíva Rimavská Sobota) sa predstaví na júlových majstrovstvách Európy do 15 rokov. V Záhrebe bude štartovať vo voľnom štýle, a to vo váhe do 68 kg. Zažije premiéru na vrcholnom podujatí. Reprezentačným trénerom je v tejto vekovej kategórii Soboťan Michal Radnóti. Ramža patrí medzi jeho zverencov v ZO Lokomotíva Rimavská Sobota. „Na ME do Chorvátska pocestuje sedem zápasníkov vo voľnom štýle. V nominácii majú zastúpenie viaceré slovenské kluby. V prospech Adama Ramžu zavážilo to, že skončil druhý na tohtoročných majstrovstvách Slovenska starších žiakov. Dostane príležitosť, aby si to vyskúšal na vrcholnom podujatí. Má predpoklady na to, aby bol dobrým zápasníkom,“ povedal pre vobraze.sk Michal Radnóti.

Ramža sa zúčastnil v rámci prípravy na všetkých reprezentačných sústredeniach. Navštevuje ZŠ P. Dobšinského v Rimavskej Sobote. Adam sa podľa slov Radnótiho zlepšuje a nakoplo ho aj to, že sa bol pozrieť na marcové majstrovstvá Európy seniorov, ktoré sa uskutočnili v Budapešti. „Vie sa namotivovať a sústrediť pozornosť na to, čo je potrebné. Dôležité je, aby nestratil motiváciu. To, čo možno nedostal od Boha, dokáže prebiť vďaka tomu, že maká. Potrebuje získať skúsenosti a trochu sa vyzápasiť. Výkonnostne je na tom dobre, len to potrebuje pretaviť do výsledkov. Kondične patrí medzi najlepších,“ priblížil reprezentačný kouč.

Michal Radnóti zdôraznil, že bude ťažké pre slovenských reprezentantov presadiť sa na ME. „Veľmi dôležitý bude žreb. Nečakajme však zázraky od niekoho z našich reprezentantov. Iné krajiny nám utekajú a ešte do toho prišlo to pandemické obdobie. Každý vyhratý zápas bude pre nás veľké víťazstvo,“ dodal.

Zdroj: vobraze.sk