Kinga z Teplého Vrchu kraľovala na súťaži v ľudovom tanci

Kinga Kislingerová z Teplého Vrchu triumfovala na celoštátnej súťaži tanečných odborov konzervatórií v ľudovom tanci. Tá sa konala pod názvom Priestor pre talent 2023 v Nitre. Jej partnerom bol Adrián Skácel z Brezna. Obidvaja navštevujú Konzervatórium Jána Levoslava Bellu v Banskej Bystrici. „Je super, že sme zvíťazili v kategórii sólistov do 19 rokov. Boli sme z toho nadšení,“ povedala pre vobraze.sk pätnásťročná Kinga Kislingerová. Ako dodala, v ich kategórii sa predstavilo deväť párov a v prvom kole všetky predviedli povinne tanec z Myjavy. „V druhom kole sme mohli tancovať ľubovoľný tanec a my sme si vybrali čardáš z Telgártu. Do tanca nám hrala živá hudba, takže na súťaži vládla výborná atmosféra,“ priblížila mladá tanečnica.

Podľa slov Kingy necestovali v závere apríla do Nitry s konkrétnymi ambíciami. „Išli sme vyskúšať, čo z toho bude. Som však veľmi rada, že sme tam boli. Pripisujem veľkú váhu prvenstvu na tomto celoštátnom podujatí. Je to prvá súťaž párov, ktorú som vyhrala. Navyše, stali sme sa tiež laureátmi ocenenia pre celkovo najlepší tanečný pár,“ uviedla Kislingerová, ktorá je druháčkou na konzervatóriu. Dodala, že Adrián navštevuje tretí ročník.

Kinga Kislingerová a Adrián Skácel

„Máme spolu hodiny, ale neodtancovali sme doteraz toho veľa spolu. Učiteľka odboru ľudového tanca na konzervatóriu Miroslava Kulfasová rozhodla, že Adrián pôjde na túto súťaž a potom vyberali, ktoré dievča bude jeho partnerkou. Som nesmierne vďačná Adriánovi a spomínanej pani učiteľke, že vybrali mňa. Vážim si to. Pod jej vedením sme sa potom pripravovali, Miroslava Kulfasová mala na starosti choreografiu,“ ozrejmila Kinga Kislingerová. Ako dodala, práve ľudový tanec ju v doterajšom priebehu štúdia na banskobystrickom konzervatóriu najviac baví.

Talentovaná Kinga z Teplého Vrchu sníva o účinkovaní v Lúčnici

Zdroj: vobraze.sk, foto: album K. Kislingerovej