Headlinerom festivalu FRAJ bude Puding Pani Elvisovej. Spestrením bude improshow, výtvarné umenie či filmová prednáška

Festival FRAJ sa bude konať aj tento rok. Jeho 4. ročník sa uskutoční 29. a 30. júla už tradične v Čiernom orlovi. Tématicky sa bude venovať predsudkom, s ktorými sa náš región často stretáva. “Od začiatku nášho festivalu je naším cieľom nielen prinášať kvalitnú kultúru do nášho mesta, ale aj ukázať ľuďom z iných regiónov, že to tu vôbec nie je také zlé, ako sa prezentuje v médiách,” hovorí pre vobraze.sk Tomáš Bálint, riaditeľ festivalu a manažér kultúry v rimavskosobotskom Mestskom kultúrnom stredisku.

“Veľmi sa tešíme, že náš festival naďalej vykazuje rastúci trend a darí sa nám prilákať ľudí z celého Slovenska. Už minulý rok k nám zavítali návštevníci napríklad z Bratislavy, Nitry, Žiliny či Humenného,” dopĺňa Tomáš Bálint.

Headlinerom festivalu bude košická skupina Puding Pani Elvisovej, ktorá v Rimavskej Sobote vystúpila naposledy v roku 2010. Odvtedy si prešli dlhou cestou a dnes sú jedným z najväčších mien slovenskej nezávislej scény.

“Veríme, že pudingáči v Ereske vytvoria skvelú atmosféru a bude to koncert, na ktorý sa bude dlho spomínať. Nie náhodou získali trikrát ocenenie Najlepšia koncertná kapela na Slovensku.”

Okrem Pudingu Pani Elvisovej sa na FRAJi môžete tešiť na niekoľko ďalších koncertov, diskusie, divadlá, improshow, výtvarné umenie, literatúru, cestovateľské kino, filmovú prednášku, workshopy a, samozrejme, nebude chýbať ani program pre deti. Na festivale vystúpi napríklad aj kapela Lomnické Čháve. Organizátori avizujú účasť filmového kritika Petra Konečného či publicistu Michala Havrana.

Ďalších účinkujúcich festival postupne predstavuje na svojom Facebooku a Instagrame, kde sa rozhodne oplatí kliknúť.

Záujem ľudí o FRAJ ogranizátorov utvrdil v tom, že cesta pestrého programu je správna + video

Zdroj: vobraze.sk, MsKS Rimavská Sobota