Gitarista Marek Osuch z R. Soboty hrá v skupine Massriot. Vydali nadčasovú vianočnú skladbu + video

Hudobníci okolo Roba Šimka a skupiny Massriot aktuálne vydali singel pod názvom Vyšla hviezda. Okrem gitary v nej počuť aj husle či cimbal. Hoci členovia kapely sú hlavne z okolia Rožňavy, hrá s nimi aj gitarista Marek Osuch z Rimavskej Soboty. „Vznikla tradičná ľudová pieseň z Gemera, ktorá má korene v okolí Rejdovej v modernom folk-rockovom šate s tradičnými nástrojmi. Je to skladba v našom prevedení a sú v nej použité aj moderné prvky. Oslovuje starších i mladších, je nadčasová a máme na ňu zatiaľ pozitívne odozvy,“ priblížil pre vobraze.sk Marek Osuch (40), ktorý hrá na sólovú gitaru a vyučuje na Základnej umeleckej škole v Poltári. Študuje na Súkromnom hudobnom a dramatickom konzervatóriu v R. Sobote.

Vianočná skladba vznikla podľa jeho slov tak, že ich lídra kapely Roba Šimka oslovila jedna známa práve z prostredia Rejdovej. „Snažíme sa zanechať posolstvo ľuďom, zanechať im pozitívnu energiu. Sme veľmi radi a hrdí na to, v akom krásnom prostredí žijeme. Aj keď tu nie je toľko práce, nemusí ísť ale všetko cez Bratislavu,“ povedal Osuch, ktorý pochádza z Hnúšte a niekoľko rokov pracoval v Bratislave. Pracuje ako kuchár v rimavskosobotskej nemocnici.

Kapela Massriot pôsobí od roku 2004. „Účinkoval som v kapele skoro desať rokov, potom som mal prestávku asi päť rokov a prisťahoval som sa do R. Soboty a teraz som s chalanmi začal znovu hrávať. Stále je v nej aj bývalý superstárista Robo Šimko, ktorý v roku 2007 skončil v speváckej šou na treťom mieste. Je zakladateľom kapely a som pod jeho vedením dodnes,“ priblížil Osuch.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív Mareka Osucha a skupiny Massriot