Do R. Soboty zavítal Miro Jaroš a zabavil početné publikum + foto i video

Rimavskosobotský amfiteáter v piatok podvečer ožil. Vystúpenie známeho slovenského speváka Mira Jaroša ho pekne zaplnilo. Jeho koncert odštartoval za obrovského potlesku tematickou pesničkou Cesta do praveku.

Úspešný účastník šou Slovensko hľadá Superstar (2004) zaujal publikum v Rimavskej Sobote predovšetkým svojím prístupom a príjemnou energiou, ale aj typickou žltou košeľou a červenou kravatou. Ako napovedá názov nového letného programu, Turné do praveku, počas predstavenia sa diváci vrátili výrazne späť v čase. Spolu s Mirom a jeho veselými pesničkami sa vydali na dobrodružnú cestu po stopách dinosaurov.

Dynamická atmosféra postavila na nohy malých i veľkých, pričom originalitu najobľúbenejších hitov ako Hýb sa, Planéty, Strašidlá či Balón dotvárali radostné výkriky detí. Nechýbal ani tanec a okrem najznámejších piesní zaznelo i zopár hudobných noviniek.

Po tom, ako v minulosti Miro Jaroš vydal niekoľko populárnych albumov, začal tvoriť aj hudbu pre deti. Pod jeho vedením neskôr vznikol projekt Pre (ne)poslušné deti, v rámci ktorého deťom pomáha porozumieť dôležitosti slušných návykov prostredníctvom hudby. Cez svoje texty ich učí, ako si umývať ruky, poupratovať hračky či vedieť poprosiť a poďakovať. V skratke, jeho texty majú myšlienku a skutočnosť, že už aj 3-ročné deti vedeli väčšinu piesní naspamäť, to len potvrdzuje.

„Odmalička som sníval o tom, že raz budem spevákom. Veľa ľudí mi neverilo, no dnes som rád, že som sa svojho sna nevzdal a môžem robiť to, čo milujem,“ povedal Miro Jaroš.

Možnosť zaspievať a zatancovať si s obľúbeným spevákom bola pre deti obrovským zážitkom. Pri odchode domov ich tváre zdobil šťastný úsmev. O krásne spomienky mal postarané aj sám Jaroš: „Atmosféra na pódiu i v publiku v Rimavskej Sobote bola naozaj úžasná. Sme veľmi vďační, že aj v tejto dobe máme možnosť zorganizovať takéto podujatie a potešiť všetkých fanúšikov. “

Môžeme len dodať, že Cesta do praveku bola úspešná.

Zdroj: Tereza Nemcová, foto: vobraze.sk