V Klenovci zrušili obchod. COOP Jednota ho opätovne neotvorí

Obecný úrad Klenovec
Ilustračné foto, obecný a matričný úrad v Klenovci

COOP Jednota neuvažuje o tom, že znovu sprevádzkuje svoju predajňu v Klenovci, ktorú vlani zatvorila. Pre vobraze.sk to uviedol Ján Šlauka, predseda predstavenstva COOP Jednota Liptovský Mikuláš. Ako objasnil, nenastali žiadne zmenené okolností vedúce k tomu, že by po otvorení mohla byť prevádzka rentabilná. „Priestor, v ktorom sa nachádzal zrušený obchod, je v našom vlastníctve, momentálne ho ponúkame do prenájmu,“ dodal.

V Klenovci mali dve predajne COOP Jednota, ale už je tam iba jedna. Podľa vyjadrenia Šlauka bolo zatvorenie predajne, bohužiaľ, nevyhnutné. Poznamenal, že tomuto kroku pristúpili po dlhom zvažovaní a odkladaní. „Dôvodom uzavretia jednej predajne v obci Klenovec bola dlhodobá nerentabilnosť aj stratovosť obchodu. Plnohodnotnou náhradou zaň je práve druhá naša prevádzka v obci, ktorá ponúka širší sortiment aj dlhšiu otváraciu dobu ako zatvorená predajňa,“ uviedol predseda predstavenstva COOP Jednota Liptovský Mikuláš. Doplnil, že predajňu zatvorili 14. januára v minulom roku. Podľa jeho vyjadrenia viacerí zákazníci prešli do druhého obchodu, čoho dôkazom je aj zvýšený obrat v ňom.

V centre obce má zastúpenie aj iná obchodná sieť

Ján Šlauka uviedol, že vlani a ani v tomto roku nebola zatvorená žiadna iná ich prevádzka v regióne. „Momentálne neplánujeme v Rimavskosobotskom okrese rušiť žiadne ďalšie predajne,“ poznamenal. V roku 2021 neotvárali v okrese nové predajne. Plánujú rozšíriť svoju sieť obchodov v budúcom roku? „V prípade vyskytnutia sa zaujímavej obchodnej príležitosti určite nebudeme váhať s jej využitím a otvorením nových prevádzok aj v okrese Rimavská Sobota,“ odvetil predseda predstavenstva COOP Jednota Liptovský Mikuláš.

Zdroj: vobraze.sk