V bývalých kasárňach robia montovanú halu. Určená bude aj na výrobu + vizualizácia

Klaster montovana hala

V areáli bývalých kasární kpt. Nálepku v Rimavskej Sobote, ktoré samospráva eviduje ako priemyselný park, vyrastá v týchto dňoch montovaná hala. Nejde však o zahraničného investora. Stavia ju podnikateľ z Rimavskej Soboty. Ako ďalej pre vobraze.sk povedal Ján Czikó, konateľ spoločnosti Klaster, v tomto meste podnikajú už asi desať rokov. „Vyrábame, oplášťujeme a aj montujeme oceľové haly po celom Slovensku. Niekoľko z nich sme zrealizovali a postavili už aj priamo v Rimavskej Sobote,“ hovorí Czikó. Priblížil, že táto hala bude slúžiť na výrobu oceľových konštrukcií pre ich spoločnosť. Naznačil, že zamestnať by mohli aj 20 nových pracovníkov a tým prispejú k zníženiu nezamestnanosti v regióne.

Podľa jeho slov dve haly v kasárňach kúpili od mesta ešte pred pár rokmi. „Bude to nová výroba a chceme sa tam presťahovať na budúci rok,“ avizuje Czikó. Podľa slov konateľa spoločnosti Klaster ide o kompletnú investíciu vyše 1,5 milióna eur a vďaka nej sa im podarí rozšíriť kapacitu svojej výroby odhadom až na dvojnásobok.

V súčasnosti pôsobia v areáli bývalej STSky. „Začali sme s jedným zamestnancom a teraz ich máme 20 až 25, podľa počtu a náročnosti zakáziek,“ povedal. Zatiaľ v bývalých kasárňach upravujú jednu halu a v budúcnosti chcú pristúpiť aj k druhej, ktorú už majú vo vlastníctve. Nové priestory im budú rozmerovo viac vyhovovať vzhľadom na parametre vyrábaných dielov.

V areáli bývalých kasární pôsobí aj najväčší zahraničný invetor Yura aj spoločnosť TE Connectivity Slovakia, bývalý Kissling.

Klaster montovana hala

Zdroj: vobraze.sk