Poltár zabral v Prešove. Prispeli k tomu aj Soboťanky

Poltárske hráčky Adriána Findrová (vľavo) a Lenka Hajdóci

V prvej lige Východ vo volejbale žien bolo na programe piate kolo. Hráčky MVK Poltár cestovali v sobotu do Prešova, kde zabrali naplno a zdolali ŠK Elba v obidvoch dueloch. Po dvoch prehrách v predchádzajúcom kole na zvolenskej pôde sa tak vrátili na víťaznú vlnu. Pôvodne sa stretnutia mali hrať v Poltári, ale tímy si vymenili domáce prostredie, keďže Prešovský okres nie je na základe Covid automatu v čiernej farbe. Poltársky tím figuruje v neúplnej tabuľke na druhom mieste (osem víťazstiev, dve prehry – 23 bodov). Volejbalistky Iskry Hnúšťa do bojov nezasiahli, ich súboje na palubovke MŠK Žiar nad Hronom boli odložené.

ŠK Elba Prešov – MVK Poltár 1:3 (-12, -22, 20, -13), 0:3 (-16, -17, -16)

V poltárskej zostave nechýbali ani dve hráčky z Rimavskej Soboty – Alena Kudlíková a Beata Sojková. Jej súčasťou už bola tiež Natália Nociarová, ktorá najnovšie pribudla na súpisku družstva. Patrí medzi tie odchovankyne Poltára, ktoré si vyskúšali aj extraligu.

MVK ovládol na východe republiky obidve stretnutia a stratil v nich iba jeden set. Poltárčanky k šiestim triumfom, ktoré zaznamenali v domácom prostredí, pridali teraz výhry aj vonku.

„Podali sme veľmi vyrovnaný kolektívny výkon. Bol mimoriadne rovnomerne rozložený na útočiace hráčky, teda na Radovú, obidve sestry Nociarové, ale aj na Lenku Hajdóci, ktoré zahrali vynikajúco. Perfektne však zahrali aj blokárky a o Alene Kudlíkovej ani nehovorím, to je taký malý génius, keď niečo začne vymýšľať na ihrisku. Hráčky plnili taktické pokyny. Skoro celý čas sme mali navrch. V treťom sete prvého zápasu nastal útlm, súperky chytili trochu krídla,“ povedal pre vobraze.sk poltársky kouč Boris Dreisig.

MVK Poltár: Radová, Hajdóci, D. Nociarová, Findrová, Kudlíková, B. Sojková – liberka T. Števková (N. Nociarová, Gondeková).

Zdroj: vobraze.sk