Turnaj v Hnúšti ovládli volejbalistky Prešova. Zaujalo áčko domácej Iskry + foto

Áčko Iskry Hnúšťa obsadilo tretie miesto

Na 30. ročníku Memoriálu Danky Gálovej vo volejbale žien triumfovali prvoligové hráčky ŠK Elba Prešov. Na tradičnom turnaji v Hnúšti sa predstavilo v sobotu päť tímov. Zápolili na ňom dve družstvá VK Iskra Hnúšťa. Áčko tvorili hnúšťanské odchovankyne, z ktorých však už väčšina nehrá súťažne volejbal. Napriek tomu zaujali výkonmi a veľmi dobre reprezentovali klub, v ktorom vyrastali. Ukázali nesporný kumšt i zápal pre hru. Béčko Iskry pozostávalo z mladších hráčok, ktoré sa pripravujú na súboje v oblastnej druhej triede kadetiek. Hralo sa systémom každý s každým, na dvoch ihriskách.

V drese Prešova hrala aj Hnúšťanka Veronika Parobeková (uprostred)

V prešovskom kolektíve mala Hnúšťa zastúpenie. Farby Elby hájila Veronika Parobeková. Táto odchovankyňa Iskry hosťovala v prvoligovom družstve žien Prešova už vlani a pokračuje v ňom naďalej. Východniarky vyhrali tri zápasy bez stratu setu, no nestačili na hnúšťanské áčko, s ktorým prehrali 1:2. Rozuzlenie priniesol tajbrejk. Druhé miesto obsadili volejbalistky TJ Slávia TU Zvolen. Tie budú po ročnej prestávke opäť účinkovať v prvej lige žien. Zaznamenali rovnako bilanciu tri výhry a jedna prehra. Nad ich sily bola vo vzájomnom dueli prešovská Elba. Za Zvolen hrala na turnaji v Hnúšti aj odchovankyňa VK Slovan Rimavská Sobota Veronika Lukácsová (Holá). Pri rovnakom počte víťazstiev rozhodoval o poradí počet bodov.

Na tretej priečke sa umiestnilo áčko Iskry Hnúšťa, ktoré bolo oživením memoriálu a zanechalo pozitívny dojem. Hnúšťanky zdolali béčko Iskry 2:0, v druhom vystúpení podľahli Zvolenčankám 0:2, pričom koncovka druhého dejstva bola dramatická, potom zvíťazili nad Žiarčankami 2:0 a vo svojom záverečnom dueli zdolali Prešovčanky 2:1.

Štvrté miesto obsadil MŠK Žiar nad Hronom, v zostave ktorého chýbali viaceré hráčky. Žiarčanky vyhrali jeden zápas, hotujú sa na účinkovanie v prvej lige žien, v ktorej sú tradičnými účastníčkami. Hnúšťanské béčko prehralo všetky štyri stretnutia zhodne 0:2, a keďže nezískalo ani set, skončilo bez bodu na poslednej piatej priečke. Tréner Igor Pasiar a jeho asistentka Miroslava Szőkeová sa museli zaobísť bez kľúčovej hráčky Boľfovej, ktorá hrala za áčko, ale tiež bez nahrávačky Antalovej i Soboťaniek Boldišovej a Hrivnákovej. Na druhej strane však nastúpila za Iskru Nela Lašáková z MVK Poltár.

Káder VK Iskra Hnúšťa A: Fekiačová, Belicová, Boľfová, S. Vetráková, Javorová, T. Vetráková, Michalková.
Káder VK Iskra Hnúšťa B: Sýkorová, Hrušková, Muránska, Vrábľová, Brndiarová, Lašáková, Z. Parobeková, Bartová, Zboinská.

Konečné poradie: 1. ŠK Elba Prešov (tri výhry, jedna prehra – 10 bodov), 2. TJ Slávia TU Zvolen (tri výhry, jedna prehra – 9 bodov), 3. VK Iskra Hnúšťa A (tri výhry, jedna prehra – 8 bodov), 4. MŠK Žiar nad Hronom (jedna výhra, tri prehry – 3 body), 5. VK Iskra Hnúšťa B (štyri prehry – 0 bodov).

Zdroj: vobraze.sk