Aktualizované: V Rim. Sobote otvorili novú Čínsku reštauráciu

V Rimavskej Sobote otvorili koncom minulého roka Čínsku reštauráciu. Zákazníci ju nájdu v rozšírenej časti budovy autobusovej stanice na Železničnej ulici. V ponuke reštaurácie sú jedlá čerstvo uvarené a sú súčasťou menu, ktoré si môžete nakombinovať hneď. Nájdete tu aj jedlá na objednávku, ktoré pripravujú podľa času a možností.

Reštauráciu vedie vyučený šéfkuchár z Číny. Denne si môžu zákazníci vybrať z vývaru alebo ostrokyslej polievky. K menu patrí aj druhé jedlo z aktuálnej ponuky – kuracie na sladkokyslo, chrumkavé kura, kung pao kuracie aj bravčové (pikantné), alebo opekané ryžové rezance, klasické opekané rezance či jarné závitky. Ako príloha je kapusta, ryža, hranolky či rizoto. Menu sa priebežne obmieňa, aktuálnu ponuku nájdete na fb reštaurácie.

Čínska reštaurácia ponúka približne 40 miest na sedenie. Cena menu je 5,80 eur (polievka a druhý chod). Od budúceho týždna plánovali spústiť aj donášku menu. Aktualizované 8. januára – Rozvoz jedál je zatiaľ pozastavený.

„Bol to prvý deň čo sme chceli začať rozvážať jedlo, mali sme však veľa objednávok a nestíhali sme to všetko doručiť včas. Za vzniknuté problémy sa ospravedlňujeme. Vážime si našich klientov a ďakujeme za váš záujem. Budeme radi, keď si naši zákazníci nájdu čas a prídu k nám do Čínskej reštaurácie, ktorá je otvorená od pondelka do soboty do 19.00 hodiny,“ povedala majiteľka reštaurácie a odkazuje, že s rozvozom budú pokračovať, keď budú na to lepšie pripravení.

Zo sushi ponuky prinášajú zákazníkom kombináciu s banánom alebo ananásom s medom, avokádom, uhorkou, lososom na viacero spôsobov či sushi set. Ako šéfkuchár avizuje, jeho obľúbeným jedlom na Slovensku je bôčik na coca cole, ktorý plánujú možno v priebehu roka dať aj do ponuky. Otvoriť reštauráciu s manželkou sa rozhodol po tom, ako mal dobré recenzie od svojich priateľov na chutné jedlá, ktoré nebývajú často v ponuke gastronomického jedálnička menších miest. Spolu majú približne vyše štyridsať jedál.

Majiteľom sa podarilo prenajať dobre priestory v (novo) prístavbe budovy SAD na autobusovej stanici. Zákazníci si tu pochvaľujú dobrú ventiláciu, ktorá zabezpečuje čerstvý vzduch v priestoroch samotnej reštauračnej časti.

V budove niekoľko rokov podniká aj jeho manželka, ktorá má neďaleký obchod s čínskym tovarom. Nájdete tu široký sortiment od gélových nechtov, cez textil, obuv až po zrejme najširšiu ponuku závesov v meste a veľa užitočných vecí do domácnosti. Ponúkajú tovar nielen z Číny, ale aj z Turecka, Talianska, Poľska, Slovenska či Maďarska.

Aktuálnu ponuku nájdete priamo v reštaurácii, alebo na fb stránke Čínskej reštaurácie tu.

Adresa : Čínska reštaurácia,
Autobusová stanica – Železničná 1845,
979 01 Rimavská Sobota

Otváracia doba: pracovné dni po-pi: od 10.00 hod. – do 19.00 hod.
sobota od 10.00 hod. – do 19.00 hod. Nedeľa: zatvorené.

Zdroj: PR-článok, Čínska reštaurácia, Gaoxiang Zhang