Pivo Gemer nájdete na pultoch už aj vo fľašiach

Peter Tureček, senior brand manager značky Gemer v spoločnosti Heineken Slovensko

Na pultoch predajní sa opäť objavilo pivo Gemer v sklenených fľašiach. Ako pre vobraze.sk uviedol Peter Tureček, senior brand manager značky Gemer v spoločnosti Heineken Slovensko, rozhodli sa prinavrátiť fľaškový Gemer naspäť na pulty predajní v regióne, kde má toto pivo dlhú históriu. „Spotrebitelia si tak budú môcť vychutnať pivo Gemer v čapovanej verzii a aj v sklenenej fľaši,“ dodal. Konkretizoval, že pivo Gemer uviedli na trh v polovici mája a ide o selektívnu distribúciu v rámci „gemerského regiónu“. Ako Tureček ozrejmil, k uvedeniu piva Gemer 10,5 % v sklenených fľašiach pristúpili s ohľadom na preferencie ich  spotrebiteľov v domovskom regióne. Verí, že sa milovníci piva Gemer tomuto kroku potešia. „Budeme to priebežne sledovať,“ doplnil.

K oživeniu značky Gemer došlo v roku 2018, vtedy sa vrátilo toto pivo na výčapy. Vlani v novembri spoločnosť Heineken Slovensko pre vobraze.sk uviedla, že nad inými druhmi druhmi balení piva Gemer „momentálne neuvažujú“. „Situácia na trhu vrátane preferencií spotrebiteľov sa menia a my sme pripravení na tieto zmeny reagovať,“ uviedol aktuálne Peter Tureček. „Veríme, že týmto krokom rozširujeme možnosti pre našich spotrebiteľov, aby mali možnosť vychutnať si pivo Gemer nielen vo svojom obľúbenom podniku, ale aj pri akejkoľvek inej príležitosti.“  Nateraz neplánujú ponúkať pivo Gemer v plechovkách.

V čapovanej verzii si mohli zákazníci pochutnať aj na pive Gemer Originál 11,5 %. V dôsledku nepriaznivej pandemickej situácie a následnému uzatváreniu prevádzok však spoločnosť Heineken toto pivo stiahla z predaja. Takéto stanovisko poskytla na jeseň minulého roka. Avizovala, že ho po ustálení pandemickej situácie plánuje oživiť. „Vzhľadom na neustále sa meniacu situáciu na trhu sme výrobu a distribúciu piva Gemer 11,5 % v sudoch doposiaľ neobnovili. Uvidíme, čo nám prinesie budúce obdobie, situáciu na trhu neustále sledujeme,“ objasňuje senior brand manager značky Gemer.

Heineken Slovensko ukončil výrobu piva v Rimavskej Sobote v roku 2006.  

Zdroj: vobraze.sk, foto: Heineken Slovensko