Pivo Gemer sa uchytilo. Pandemické opatrenia ho pribrzdili

bývalý pivovar Gemer

Heineken Slovensko ponúka pivo Gemer v čapovanej verzii a nad inými druhmi balení momentálne neuvažujú. Pre vobraze.sk to uviedla Helena Windisch, manažérka korporátnych vzťahov zo spoločnosti Heineken Slovensko. Ako pripomenula, od roku 2018 sa vrátil Gemer na výčapy do Horeca segmentu. „O pivo bol enormný záujem, čo potvrdzovali aj rastúce predaje v regionálnych prevádzkach. Prevádzkari sa tešili, že môžu svojim zákazníkom opäť po rokoch ponúknuť pivo, ktoré dlhé roky dobre poznali. Naopak, prevádzky, ktoré Gemer neponúkali, toto pivo zaradili do svojej ponuky. Príchodom pandémie, v dôsledku ktorej došlo k uzatváraniu Horeca prevádzok, utrpela aj značka Gemer,“ skonštatovala.

Gemer Originál 11,5 % stiahli

Po oživení značky spoločnosť najskôr ponúkla zákazníkom pivo Gemer 10,5 %. Neskôr uviedla na trh pivo Gemer Originál 11,5 %. Ako však Windisch doplnila, v dôsledku nepriaznivej pandemickej situácie a následnému uzatváraniu Horeca prevádzok toto pivo stiahli z predaja.

„Po ustálení pandemickej situácie plánujeme oživiť distribúciu piva Gemer Originál 11,5 % a pokračovať v distribúcii piva Gemer 10,5 %. Veríme, že si naši konzumenti budú môcť opäť bez obmedzení vychutnať pivo Gemer vo svojom obľúbenom podniku. Pivo s inou stupňovitosťou zatiaľ uvádzať na trh neplánujeme,“ informovala manažérka korporátnych vzťahov zo spoločnosti Heineken Slovensko.

Distribučné centrum skončilo

Heineken mal v Rimavskej Sobote distribučné centrum. Podľa vyjadrenia Heleny Windisch jeho činnosť ukončili k 28. februáru tohto roka a tieto priestory už nevyužívajú, boli tam nájomcom. Priblížila, že Heineken Slovensko Distribúcia pokračuje v nastavenej stratégii modernizácie spoločnosti. „Jej súčasťou je aj optimalizácia distribučných kanálov, v dôsledku ktorej sme pristúpili k zatvoreniu distribučného centra v Rimavskej Sobote. Zároveň sme otvorili nové distribučné centrá v Martine, Poprade a Dubnici nad Váhom, ktoré spĺňajú najmodernejšie štandardy v oblasti logistiky. Modernizujeme existujúce distribučné centrá v Hurbanove a Nitre. Uvedené zmeny sú súčasťou dlhodobej stratégie budovania distribučnej siete, ktorá má za cieľ zrýchliť a zefektívniť cestu tovaru k našim zákazníkom,“ uviedla.

Manažérka korporátnych vzťahov sa vyjadrila, že dotknutým zamestnancom v Rimavskej Soboty boli ponúknuté všetky vtedy aktuálne voľné pracovné miesta v spoločnosti Heineken Slovensko Distribúcia. „Okrem voľných pracovných miest sme pripravili aj nové pracovné miesta v iných distribučných centrách na Slovensku. Zároveň sme v tom čase otvorili tzv. Outplacement Program zameraný na podporu dotknutých zamestnancov pri hľadaní nových pracovných pozícii na trhu,“ dodala Helena Windisch.

Zdroj: vobraze.sk



Fotoreportáž Jozefa Tokára z bývalého pivovaru Gemer