Obchodné centrum Spektrum ponúkne pestrý mix predajní. Na slávnostnom otvorení vystúpi Kali i Igor Kmeťo ml.

V Rimavskej Sobote pribudnú desiatky nových pracovných miest, pestrý mix predajní aj moderná architektúra nového centra Spektrum Desiatky nových pracovných miest, rozšírenie služieb či investície do ekologických riešení. To všetko do Rimavskej Soboty prináša vynovený retail park Spektrum, ktorý v priestoroch centra pri bývalej Hypernove vybudovala developerská spoločnosť Mayflower Group. Svoje brány otvorí už tento štvrtok 24. augusta a ponúkne atraktívny mix predajní a služieb s celkovou prenajímateľnou plochu 6 100 m².

Priestory sa po niekoľkomesačnej prerábke dočkajú svojho otvorenia.

Súčasťou spustenia prevádzok bude pestrý kultúrny program. Vystúpi Igor Kmeťo ml. aj Kali a Peter Pann. Návštevníci si budú môcť zakrútiť kolesom šťastia.

Nový retail park Spektrum s celkovou investičnou hodnotou zhruba 10,5 milióna eur, poskytne regiónu pestrú ponuku nájomcov a atraktívne miesto pre nákupy aj relax. Zákazníkom bude k dispozícii viac ako 240 parkovacích miest vrátane nabíjačiek pre elektromobily, ktoré sú súčasťou kontribúcie developera k podpore ekologickej dopravy.

Desiatky pracovných miest aj známe predajné siete
Nákupné aj pracovné príležitosti Rimavskosoboťanov sa rozšíria vďaka novým, ale aj pôvodným predajniam. Vo vynovenom objekte obyvatelia nájdu obchodnú sieť Tesco, JYSK a Kik, predajňu s potrebami pre zvieratá SuperZOO, pobočku siete 101 drogerie či lekáreň Dr. Max, ktorá bude otvorená neskôr. Svoju prvú prevádzku v Rimavskej Sobote otvoria aj značky Sinsay či obľúbený holandský reťazec Action, v ktorého sortimente nechýbajú domáce potreby, oblečenie, hračky či dekorácie.



„Táto diverzifikovaná nájomná skladba zodpovedá aktuálnym trendom, kedy sa diskontné reťazce snažia rozširovať svoj sortiment, aby uspokojili potreby zákazníkov nielen v regiónoch, ale aj vo väčších mestách. Prioritou pre moderného zákazníka sú okrem pohodlného nakupovania s pestrou ponukou tovarov a služieb aj prístup verejnou dopravou a dostatok parkovacích miest, na čo retail park Spektrum dokonale reflektuje,“ uvádza Lukáš Šarközi, partner v spoločnosti Mayflower Group.

Udržateľné riešenia a moderný dizajn
Rekonštrukcia, ktorej cieľom bolo oživiť a vizuálne zatraktívniť priestory na Hostinského ulici v okolí starej Hypernovy, trvala celkovo 12 mesiacov. Developerská spoločnosť Mayflower Group sa sústredila na využitie moderných ekologických riešení, ktoré prispejú k energeticky úspornému prevádzkovaniu retail parku. „Pri rekonštrukcii retail parku sme sa snažili nielen zveľadiť tento priestor s nevyužitým potenciálom a premeniť ho na atraktívne miesto pre nákupy a relax, ale aj prispieť k tomu, aby bol projekt dlhodobo udržateľný. Moderné technológie, ktoré sme implementovali, nám umožňujú efektívne využívať energiu a minimalizovať našu uhlíkovú stopu,“ vysvetľuje Lukáš Šarközi.

Súčasťou riešení sú tepelné čerpadlá, ktoré nahradili pôvodné plynové kotle, či inovatívne a šetrnejšie LED svietidlá s časovačmi. V ďalšej fáze developer plánuje inštalovať fotovoltické panely. Zákazníkov poteší aj revitalizácia okolia, rozšírenie zelene a moderný dizajn budovy, o ktorý sa postaralo oceňované štúdio MV ARCHITECTURE.

Rozvoj aj v ďalších mestách
Developer chce v rozširovaní značky centier Spektrum pokračovať. Najbližšie má naplánované otvorenie projektu v Ružomberku v marci budúceho roka. Spoločnosť Mayflower group sa podieľa aj na ďalších úspešných projektoch ako OC Slanica v Námestove, Zvolenská Európa, Home Box Nitra a taktiež spolupracovala v rámci návrhu a prenájmu projektov Slnečnice Bratislava či Eperia Prešov.

Zdroj: PR – článok, Mayflower group