Langoše v bufete Čierny kocúr nájdete i na SKI Centrum Kokava-Línia

Rýchle občerstvenie, polievka či nápoj na zahriatie, alebo horúca čokoláda so šľahačkou dodávajú energiu a sú ideálne popri oddychu na lyžovačke. V lyžiarskom stredisku SKI Centrum Kokava-Línia ponúkajú noví bufetári, známi pod názvom Čierny kocúr, bohatý sortiment, ktorý spĺňa chuťové preferencie snáď každého návštevníka.


V bufete môžete ochutnať burgre, hot-dogy, gyros, pečenú klobásku, hranolky a viacero druhov polievok vrátane domácej kapustnice, držkovej či kotlíkového guľáša.

„Ľudia nás môžu poznať z bufetu na Kurinci pri Rimavskej Sobote, kde pripravujeme vyhľadávané langoše. Teraz sme prijali ponuku rozšíriť svoje služby aj na lyžiarske stredisko. Langoše máme v ponuke aj tu na Kokave, a to cez víkendy a piatky,“ hovorí Danka Antalová, spolumajiteľka bufetu.

Langoše majú v ponuke aj v SKI Centre Kokava-Línia na Kokave. V bufete Čierny kocúr ich robia v piatok a cez víkendy. Polievky majú každý deň.

„Otvorení sme každý deň, kedy sú v prevádzke vleky. Našou výhodou je, že nás môžu lyžiari navštíviť nielen cez deň, ale aj počas večerného lyžovania v stredu, piatok i v sobotu do 20:00 hod. Mnohí ľudia o tom nevedia, ale sme k dispozícii v bufete priamo pod vlekmi, ktorý nesie zatiaľ ešte názov Línia,“ vysvetľuje Antalová.

Návštevníkom lyžiarskeho strediska odporúča, aby si do ich bufetu prišli vychutnať horúcu čokoládu so šľahačkou, na ktorej zložení si dávajú záležať. „Obsahuje asi 60 percent čokolády, aby sa dala dobre piť, ale zároveň sa dá dobre miešať,“ dodáva. Lyžiari sa k nim môžu prísť občerstviť aj na langoš, kurací rezeň, zemiakové placky, vyprážaný syr alebo palacinky s nutelou i džemom. 

Bufet Čierny kocúr sa od tejto sezóny stal súčasťou zimného života na Kokave, kde návštevníci okrem výborného občerstvenia ocenia aj pohodlný výhľad na vleky. „Veľmi sa nám tu páči. Sme tu spokojní, sme tu ako jedna rodina. Pomáhame si vzájomne, ako vlekári, tak aj bufetári. Tu sa veľmi dobre pracuje,“ konštatuje Antalová. Bufet Čierny kocúr nie je len pevnou súčasťou strediska, ale prevádzkuje aj pojazdný bufet, ktorý navštevuje rôzne podujatia po celom Slovensku. Danka Antalová a jej pomocníci sa venujú tejto gastronomickej výzve už viac ako desať rokov.

Otváracia doba: pondelok až piatok od 9:00 hod. – 16.00 hod.
V stredu, piatok a sobotu od 17:30 hod. do 20:00 hod. 

V blízkosti strediska nájdete aj kone či náučný niekoľkokilometrový chodník Ipeľ, ktorý poskytuje možnosť relaxu v prírode počas celého roka. 

Zdroj: PR-článok, Farma Zoja