Zápasníci Lokomotívy R. Sobota ulovili medaily na domácom šampionáte

Khrystyna Basych má druhý titul

Zápasníčka Lokomotívy Rimavská Sobota Khrystyna Basych (do 53 kg) sa stala juniorskou majsterkou Slovenska vo voľnom štýle. V jej váhovej kategórii mala len jednu súperku. Basych pochádza z Ukrajiny a je považovaná za prísľub pre slovenské zápasenie. V apríli si vybojovala zlato aj na republikovom šampionáte v seniorskej kategórii.

Na májových majstrovstvách Slovenska juniorov získali rimavskosobotskí zápasníci vo voľnom štýle štyri medaily. Brian Berky (do 57 kg) skončil na druhej priečke. Jakub Vydra a Ján Hrúz zápolili v rovnakej hmotnostnej kategórii (do 61 kg) a obsadili zhodne tretie miesto. Kov bronzového lesku si takisto vybojoval Brian Molnár (do 65 kg). V hodnotení družstiev sa umiestnila Lokomotíva Rimavská Sobota na piatej priečke.

Na šampionáte v grécko-rímskom štýle ovenčili medailami aj zástupcov rimavskosobotskej Lokomotívy. Tibor Oravec (do 55 kg) bol druhý, no v jeho hmotnosti klasifikovali iba dvoch pretekárov. Jakub Vydra sa umiestnil na striebornej priečke a Brian Berky skončil tretí, obidvaja štartovali v rovnakej hmotnosti (do 60 kg). V nej boli klasifikovaní len traja súťažiaci. Brian Molnár získal striebro a Ján Hrúz bronz, predstavili sa vo váhe (do 63 kg). Do bojov v nej zasiahli štyria pretekári. V hodnotení tímov obsadila rimavskosobotská Lokomotíva tretie miesto. Národný šampionát juniorov v obidvoch štýloch sa konal v Rimavskej Sobote.

„Čo sa týka Khrystyny Basych, tam nebolo o čom. Prvý zápas vyhrala a ten druhý jej tá istá súperka vzdala. Tie štyri medaily som vo voľnom štýle juniorov očakával. Dvaja naši zápasníci neprišli na M – SR, boli by sme skončili do tretieho miesta v hodnotení družstiev. Veľmi dobre zápasil Brian Berky, ale na titul nemal. Aj v grécko- rímskom štýle to dopadlo zhruba tak, ako som dopredu počínal. Bol som spokojný s účinkovaním našich zápasníkov. Brian Molnár mohol postúpiť do finále už vo voľnom štýle. Vynahradil si to potom v grécko-rímskom štýle. Prekvapil ma Ján Hrúz, ktorému sa teraz darí,“ povedal pre vobraze.sk predseda ZO Lokomotíva Rimavská Sobota Jozef Radnóti.

Zdroj: vobraze.sk