Vranec trénuje kickboxerov v Hnúšti. Pracuje ako mestský policajt

Stál pri zrode klubu Kick-box Leon Hnúšťa a doteraz v ňom pôsobí. Jozef Vranec je jeho prezidentom i trénerom. V mladosti sa venoval kulturistike i karate. „Potom som prešiel na kickbox, ktorý považujem za atraktívnejší, než je karate, ale nepodceňujem žiadny šport. Kickbox považujem za príťažlivý. Je to šport, ktorý má budúcnosť. Venujeme sa v rámci neho rôznym štýlom,“ povedal pre vobraze.sk Jozef Vranec (53).

Súťažil v kickboxe, ale poukázal na to, že jeho zverenci dosiahli väčšie úspechy. „Vlani získal Juraj Hrivnák bronz na majstrovstvách sveta v juniorskej kategórii. Na mládežníckych majstrovstvách sveta obsadili v minulosti napríklad šieste miesta Petra Hirjaková i Ondrej Radič. Máme napríklad vyše dvadsať majstrov Slovenska,“ skonštatoval.

Pripomenul, že Kick-box Leon existuje 26 rokov. „Klub si vybudoval rešpekt. Za trénera hovoria vždy výsledky jeho zverencov. Myslím si, že sa z tohto pohľadu môžem zaradiť medzi úspešných. Naši kickboxeri mi robia veľkú radosť. Poďakovanie za podporu patrí predstaviteľom mesta a poslancom,“ povedal Vranec. Uvedomuje si, že si musí vychovať nástupcu, ktorý by prevzal po ňom trénerské opraty, čo nie je vôbec ľahké. „Trénujem so svojimi zverencami. Nie som typ trénera, ktorý sedí a len z lavičky ich diriguje. Snažím sa s nimi držať krok a ísť príkladom, ale starnem.“

Juraj Hrivnák je najlepším borcom klubu Kick-box Leon v posledných rokoch. „Juraj je z Klenovca. Čoskoro bude mať devätnásť rokov. Študuje vo Zvolene. Vychovali sme ho, dostal sa na veľmi dobrú úroveň, dosiahol úspechy a už ide vyššie. Odchádza do ŠKP Banská Bystrica. Rozlúčkovým s naším klubom bolo pre neho prvé kolo ligy, ktoré sa konalo na konci januára v Košiciach. Vybojoval si tam prvé miesto medzi seniormi (K1 do 71 kg),“ priblížil Jozef Vranec.

Podľa jeho slov by po odchode Hrivnáka mali o pozíciu klubovej jednotky súperiť predovšetkým Dominik Pavlík a Dalibor Leng. „Máme však aj ďalších šikovných pretekárov. Chodia k nám jednak Hnúšťania, ale tiež mladí ľudia z Tisovca, Kocihy, Rimavských Zalužian, Hrachova a spolupracujeme aj so Soboťanmi. Dievčat máme menej než v minulosti. Uvidíme, čo sa nám podarí s tými súčasnými dosiahnuť.“

Jozef Vranec je vyše pätnásť rokov mestským policajtom v Hnúšti. Vďaka svojím bojovým schopnostiam sa cíti v práci istejšie a odolnejšie. „Keby vznikla problémová situácia, viem zasiahnuť, samozrejme, v medziach zákona. Práca mestského policajta ma baví. Som v nej spokojný,“ skonštatoval príslušník mestskej polície.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album J. Vraneca