Volejbalová trénerka Iskry Hnúšťa zaznamenala životný prestup

Adriána a Milan mali civilný sobáš

Hrávala volejbal. V drese VK Iskra Hnúšťa účinkovala aj v extralige žien. Pod vysokou sieťou sa presadzovala na poste smečiarky. Už niekoľko rokov sa venuje trénerskej práci. V priebehu letnej prípravy na novú sezónu zaznamenala životný prestup. Mládežnícka trénerka VK Iskra Hnúšťa Adriána Beregiová vstúpila tento mesiac do stavu manželského. Jej vyvoleným sa stal Milan Polák, ktorý je príslušníkom Hasičského a záchranného zboru, pracuje v Rimavskej Sobote.

„Sobáš sme mali v piatok 18. augusta. Bol to veľmi hektický deň. Budem mať na čo spomínať. Ešte na obed som nevedela, že sa budem ten deň vydávať. Bola to iniciatíva môjho životného partnera Milana. Rozhodol sa, že práve teraz si ma zoberie za manželku. Šokoval ma tým. Boli sme zasnúbení 21 rokov. Povedala som si, že keď už je takáto príležitosť, tak nech je sranda,“ povedala pre vobraze.sk s úsmevom Adriána Poláková (48), ktorá je zamestnankyňou Technických služieb mesta v Hnúšti. „Išli sme následne na hnúšťanskú matriku, kde sme riešili potrebné záležitosti a v ten istý deň o 16.00 h sme mali napokon na mestskom úrade tiež sobáš. Medzitým uplynuli necelé dve hodiny. Stretli sme sa s úžasným prístupom na matrike,“ priblížila Hnúšťanka.

Kormidelníčka Iskry priznala, že nemali kúpené obrúčky. „Tie sme si požičali. Medzičasom sme si už objednali obrúčky, ale ešte nám neprišli,“ dodala Adriána. Ako poznamenala, na sobotu 19. augusta mali naplánovanú oslavu päťdesiatky jej partnera. „Takže sme využili toto oblečenie. Mali sme pozvaných šesťdesiat hostí. Niektorí z nich pricestovali o deň skôr a boli teda na sobáši. Nakoniec sme v sobotu mali dva dôvody na oslavu,“ uviedla Poláková.

Keď mala dvadsať rokov, snívala podľa jej slov o tom, že sa bude vydávať v bielych šatách. „Ale teraz mi to už bolo jedno, v akom oblečení sme sa vzali. V septembri uplynie 28 rokov odvtedy, ako sme spolu. Máme dvadsaťročného syna Šimona,“ poznamenala a poukázala na to, že ich sobášil mestský poslanec Marián Petrok. „Bola to zhoda náhod. Poznáme sa zo športových podujatí a je aj našim rodinným priateľom.“

Na nové priezvisko si zvyká. „Musím si na túto zmenu zvyknúť. Keďže je to stále čerstvé, stále sa mýlim a podpisujem sa automaticky ako Beregiová, veď som to tak roky robila,“ uviedla Adriána Poláková, kormidelníčka mladších žiačok Iskry Hnúšťa.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album A. Polákovej