Víťazná séria Soboťanov v ich domácom prostredí sa skončila. Nestačili na Starú Ľubovňu

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota podľahli Starej Ľubovni 0:1. Zverenci kouča Eugena Bariho utrpeli prvú domácu prehru v aktuálnom ročníku. Osem predchádzajúcich zápasov na svojom štadióne vyhrali, lenže dnes nezabodovali a nedokázali ani skórovať. V tretej lige Východ boli na programe stretnutia devätnásteho kola. V šlágri kola sa Soboťania nepresadili . Gemerčania prehrali tretíkrát v tejto sezóne a druhýkrát neuspeli práve vo vzájomnom dueli proti Starej Ľubovni. Na jej trávniku totiž prehrali vo štvrtom kole 2:3.

Hráčom R. Soboty sa zápas proti ambiciózneho nováčikovi súťaže nevydaril. V prvom dejstve boli lepším i nebezpečnejším tímom hostia, lenže nevyužili svoje šance. Mohli už v ňom rozhodnúť o svojom víťazstve. Rozhodujúci moment stretnutia sa napokon odohral v 74. minúte. Tri body pre východniarov zabezpečil striedajúci Filip Serečin, ktorý je najlepším strelcom súťaže. Brankára Ťapaja prekonal peknou technickou strelou z priameho kopu, ktorý si hostia nakrátko rozohrali.

Domáci zvýšili v druhom dejstve aktivitu v ofenzíve, ale ich hra bola rozháraná. Najväčšiu šancu MŠK v zápase mal Gembický, ale minul bránu. Rozruch vyvolala situácia v 80. min, keď najskôr rozhodca nariadil pokutový kop v prospech domácich, ale po protestoch hráčov Starej Ľubovne a konzultácii so svojím asistentom ho zrušil. Domáci nedokázali v závere duelu odvrátiť prehru. Vzhľadom na priebeh stretnutia je výhra hostí zaslúžená.

V rimavskosobotskej zostave nastúpili piati hráči na striedavý štart z prvoligového MFK Ružomberok – brankár Dominik Ťapaj, Viktor Úradník, Juraj Kotula, Marián Chobot a Kristóf Domonkos. Premiéru v drese MŠK si odkrútili Kotula a Chobot. Kouč Bari nemohol počítať s vykartovanou dvojicou Peter Petrán a Lukáš Lupták. Prvýkrát nastúpil na jar Jakub Rakyta.

MŠK Rimavská Sobota – Stará Ľubovňa Redfox Football Club 0:1 (0:0)
MŠK R. Sobota: Ťapaj – Úradník, Ciprus, Kotula, Rakyta – Juhász (78. Oluwaseun Japhet), Domonkos, Krištof, Gembický (78. Matej), Chobot – Aremu (65. Emeka Okonji).

Rimavskosobotské mužstvo má 34 bodov (desať víťazstiev, štyri remízy, tri prehry) a naďalej figuruje na druhej priečke. Zaváhali však aj hráči MŠK Tesla Stropkov, ktorý vedie tabuľku. Stropkov podľahol Lučencu, na jar utrpel už tretiu prehru (Fiľakovo, Kalinovo a Lučenec) a má rovnako 34 bodov. Stará Ľubovňa sa nachádza na tretej priečke s 31 bodmi. Soboťania pocestujú v ďalšom kole do Oravského Veselého.

Zdroj: vobraze.sk