Zápasník Lokomotívy R. Sobota Vetrák triumfoval na majstrovstvách Slovenska

Zápasník Patrik Vetrák (Lokomotíva Rimavská Sobota) získal titul majstra Slovenska v grécko-rímskom štýle starších žiakov. Na republikovom šampionáte v Komárne sa včera predstavil v hmotnostnej kategórii do 48 kg a počínal si výborne. Nenašiel premožiteľa a obhájil zlatú medailu z minulého roka.

„Očakával som, že Vetrák získa titul. Posledný týždeň sme sa zamerali v tréningovom procese na grécko – rímsky štýl, keďže Patrik je voľnoštýliar. Nemal na sobotňajších majstrovstvách Slovenska konkurenciu, išiel ako píla. Dva zápasy zvládol suverénnym spôsobom. V tom treťom finálovom to mal ťažšie, jeho súperom bol špecialista na grécko-rímsky štýl z Nesvád. Mal však aj tento duel pod kontrolou,“ povedal pre vobraze.sk tréner ZO Lokomotíva Rimavská Sobota Michal Radnóti a zároveň reprezentačný kouč voľnoštýliarov v kategórii do 15 rokov. Vyzdvihol kondičnú a silovú pripravenosť Patrika Vetráka. „Je to veľmi dobrý predpoklad práve na zápolenie medzi klasikmi,“ poznamenal.

Na začiatku marca si priniesol Vetrák bronz z majstrovstiev Slovenska starších žiakov vo voľnom štýle. Ich dejiskom bola Dunajská Streda. „Keďže si tam nevybojoval titul, čo bolo jeho cieľom, cestoval teraz na slovenský šampionát v grécko – rímskom štýle nabudený. Toto zlato predstavuje pre Patrika akúsi náplasť. Mal z neho veľkú radosť. Je to emotívny chlapec. Žije zápasením, poctivo trénuje, vyhľadáva si zápasy v zápasení. Takýto typ sme už dávno nemali,“ uviedol Radnóti.

Patrik Vetrák (vľavo) počas finálového zápasu

Vlani si odkrútil Patrik Vetrák premiéru na majstrovstvách Európy do 15 rokov vo voľnom štýle, ktoré sa uskutočnili v maďarskom Kaposvári.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album M. Radnótiho