Václavik oslavuje s Liptákmi postup

Druhú ligu ovládli hráči MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Premiérovo si vybojovali miestenku do Fortuna ligy. Prispel k tomu tiež dvadsaťštyriročný stredopoliar Rastislav Václavik, ktorý pochádza z Bakty, rimavskosobotskej mestskej časti. Rozuzlenie prinieslo predposledné kolo súťaže.

Václavik nastupoval v jarnej časti druholigového zápolenia stabilne v základnej zostave Liptákov. V sobotňajšom víťaznom dueli na trávniku Púchova však do diania nezasiahol. „Súvisí to so zraneným trieslom. Zranil som sa v predchádzajúcom zápase s Trebišovom. Som veľmi rád, že som na jar hrával pravidelne. Som s tým spokojný. Z tohto pohľadu mám pocit, že som prispel k nášmu prvenstvu výraznejšie. To je pre mňa dôležité,“ povedal nám Václavik. S futbalom začínal v ŠK Tempus Rimavská Sobota.

Po jesennej časti zimoval MFK Tatran na druhej priečke. Štefana Zaťka, ktorý odišiel do fortunaligového FK Pohoronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, nahradil na poste trénera Marek Petruš. Na jeseň toho Václavik kvôli zdravotným problémom odohral málo. „Na jar som hral veľa ťažkých a dôležitých zápasov, v ktorých išlo o veľa. Bol na mňa tlak, to ma rozvíjalo a vďaka tomu som sa zlepšoval. Keď sa hrá o niečo, je to úplne iné, ako keď sa hrá o stred tabuľky,“ uviedol Rastislav Václavik. Ten nastupoval na pozícii defenzívneho záložníka, do streleckej listiny sa nezapísal. V priebehu kariéry pôsobil sedem rokov v MŠK Žilina, kde aj naskočil na druholigové trávniky. Bol mládežníckym reprezentantom. V tretej lige si obliekal i dres MŠK Rimavská Sobota.

„Historický úspech Liptovského Mikuláša je niečo skvelé. Verili sme, že Banská Bystrica, ktorá mala v súvislosti s jej účasťou v semifinále Slovnaft Cupu nahustený program, môže zakopnúť. A teda keď my vyhráme naše záverečné zápasy, môžeme oslavovať. Cesta z Púchova do Liptovského Mikuláša bola nezabudnuteľná. Trvala dlho a bola to paráda. Oslávili sme druholigový titul a stále oslavujeme.“

Václavik pripomenul, že pred touto sezónou nastali zmeny v kádri, hráčom znížili platy. „Vedeli sme však, že máme silu. Nikto nevedel o tom, že sme mali pred sezónou opekačku, kde zaznelo, aby sme išli na postup. A teraz to prišlo, dali sme to. Je to výsledok dobrej partie a výbornej kvality v kádri,“ skonštatoval. Zároveň ale priznal, že podľa vývoja súťaže mysleli na druhé miesto, znamenajúce účasť v baráži o prvoligovú miestenku. „Najdôležitejším článkom skladačky bol tréner Marek Petruš. Presne taký typ sme potrebovali. Je to super kouč i človek. Sledovali sme si súperov v boji o druhé miesto. Po prehre Banskobystričanov v Bardejove sme však zacítili šancu aj na prvé miesto. Celé to nakoniec vystrelilo úžasne,“ vyjadril sa Rastislav. Ako dodal, vedenie MFK Tatran podá prihlášku do Fortuna ligy, pričom verí, že si v jeho drese pripíše na konto štarty v najvyššej súťaži.

Foto: reprofoto MFK Tatran L. Mikuláš