Volili si starostu i starostku

V sobotu sa konali doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí. V okrese Rimavská Sobota volili obyvatelia Konrádoviec starostu. Mohli si vybrať z dvoch kandidátov. Väčšinu hlasov získal podnikateľ Štefan Magyar. Dostal o 17 hlasov viac, ako jeho súper. Bol ním Csaba Barányi, ktorý doteraz zastupoval obec.

Víťaz volieb Štefan Magyar získal 84 hlasov. Doplňujúce voľby sa konali, lebo predchádzajúci starosta Tivadar Karkus vlani v auguste zomrel.Starostku si volili aj v obci Nandraž v susednom okrese Revúca. Z dvoch kandidátok si ľudia častejšie vybrali Martinu Mišankovú, doterajšiu poslankyňu obecného zastupiteľstva. Jej protikandidátkou bola Ľubica Brindzáková. Predošlý starosta Marian Laciak náhle zomrel v januári tohto roka.

Všetci spomenutí kandidáti boli bez politickej príslušnosti. Podľa informácií vedúceho odboru všeobecnej vnútornej správy Okresného úradu Rimavská Sobota Lukáša Kvietka, v oboch obciach bol bezproblémový priebeh volieb s nadpolovičnou účasťou. Celkovo sa v Banskobystrickom kraji konali voľby v šiestich obciach.

FOTO: Google maps

331 zdieľaniePáči sa mi toKomentovaťZdieľať