Talentovaná Revúčanka sa predstaví na Európskom olympijskom festivale mládeže

Tamara Molentová

Biatlonistka Tamara Molentová sa predstaví na zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže v Taliansku. Podujatie sa bude konať od 21. do 28. januára. Sedemnásťročná Revúčanka je členkou kadetskej reprezentácie. „Som veľmi rada, že som sa dostala do nominácie a môžem sa zúčastniť na tomto veľkom podujatí. Je to jediná príležitosť pre mňa štartovať v najbližšej dobe na olympijskom podujatí. Teším sa na to. EYOF považujem za niečo viac, ako sú mládežnícke majstrovstvá Európy, keďže na nich v prípade dobrých výsledkov môžem štartovať opakovane,“ povedala pre vobraze.sk nadaná Tamara Molentová.

Je odchovankyňou revúckeho biatlonu, no už háji farby ŠK Železiarne Podbrezová, kde ju trénuje Peter Kazár. Molentová považuje beh na lyžiach za svoju silnejšiu stránku než streľbu. „V stredisku Forni Avoltri budem štartovať v dvoch alebo v troch pretekoch. Chcem v nich skončiť čo najlepšie. Závisí to aj od celkových podmienok, aké tam budú vládnuť. Mala by som súťažiť v pretekoch na šesť i desať kilometrov a možno tiež v zmiešanej štafete. Viac mi vyhovujú vytrvalostné preteky,“ prezradila Tamara.

Za najcennejší výsledok považuje 23. miesto, ktoré obsadila v decembri v rakúskom Obertilliachu na juniorskom IBU Cupe vo vytrvalostných pretekoch na 12,5 km. Molentová je viacnásobnou medailistkou z majstrovstiev Slovenska. Úspešne sa venuje aj letnému biatlonu. Vo voľnom čase rada číta detektívky.

Tamara Molentová

Vo februári by sa mala premiérovo predstaviť na mládežníckom európskom šampionáte v Lotyšsku. „Veľmi rada by som si zabezpečila miestenku aj na tohtoročné majstrovstvá sveta,“ avizuje Tamara Molentová.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album T. Molentovej