Syn trénera R. Soboty debutoval vo Fortuna lige

Karol Bari
Krisztián Bari v žlto – zelenom drese

Odkrútil si premiéru vo Fortuna lige. Krisztián Bari v nej debutoval vo víkendovom zápase deviateho kola nadstavbovej časti. Futbalisti MŠK Žilina doma prehrali v skupine o titul so Spartakom Trnava 1:2. Dvadsaťjedenročný Fiľakovčan odohral v žilinskej zostave celý duel na poste ľavého obrancu. „Som veľmi rád za túto príležitosť. Som šťastný, že som mohol odohrať môj prvý fortunaligový zápas,“ povedal pre vobraze.sk Krisztián Bari. „V prvom polčase sa mi hralo lepšie, mal som viac priestoru. Podarilo sa mi aj prihrať na gól Iľka,“ priblížil syn trénera treťoligového MŠK Rimavská Sobota Eugena Bariho, ktorý hrával v najvyššej súťaži a presadil sa v nej strelecky.

Krisztiána teší, že si pripísal na konto asistenciu. „Každá asistencia alebo gól je pre mňa bonus,“ zdôraznil hráč, ktorý za svoju najsilnejšiu stránku považuje rýchlosť a hru jeden na jedného. Pripomenul, že teraz hráva viac na pozícii ľavého obrancu než krídelníka.

Prebiehajúca prvoligová sezóna sa chýli ku koncu. Nestrácal však nádej, že v nej zažije premiéru. „Bol som na ňu pripravený až do konca ročníka, lebo nikdy neviete, kedy šancu dostanete. Vedel som, že ak budem zdravý, tak tú príležitosť dostanem,“ povedal Krisztián Bari. Podľa jeho slov dúfa, že nastúpi aj v ďalších zápasoch. V aktuálnom ročníku nastupoval doteraz za druholigové béčko Žiliny.

S futbalom začínal vo Fiľakove, odkiaľ odišiel do DAC 1904 Dunajská Streda. Na Žitnom ostrove účinkoval päť rokov. Bol mládežníckym reprezentantom. V MŠK Žilina pôsobí od leta 2020.

Bude pôsobiť v žilinských farbách aj v novej sezóne? „Uvidíme po skončení tejto sezóny, aká bude situácia. Sadneme si a dohodneme sa, ako to bude ďalej,“ odpovedal Krisztián Bari.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album K. Bariho, MŠK Žilina

„Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín“