Súťažila v životnej forme. Fitneska Poprocká získala v Ázii dva tituly majsterky sveta

Fitneska Natália Poprocká ohúrila v Južnej Kórei. V meste Yeongju sa stala dvojnásobnou majsterkou sveta. Dvadsaťjedenročná športovkyňa z Revúcej dominovala v kategórii wellness fitnes žien (do 168 cm), ale kraľovala tiež medzi juniorkami (nad 163 cm) a zároveň sa stala absolútnou víťazkou medzi juniorkami. „Znamená to pre mňa strašne veľa. Ani vo sne by mi nenapadlo, že sa to stane. Bola som úplne prekvapená, zaskočená. Najprv som nechápala, čo sa to deje, keď som tam zrazu stála posledná a potom som len počula vyhlásiť moje meno. Bol to pre mňa riadny šok. Ale bola som nesmierne šťastná,“ uviedla pre vobraze.sk Natália Poprocká. Medzi juniorkami zápolila na októbrových majstrovstvách sveta vo vekovej kategórii do 23 rokov.

Podľa jej slov oslávila dva tituly svetovej šampiónky dobrou večerou len s rodinou. „Nie som veľmi typ, ktorý sa ženie za veľkými oslavami,“ poznamenala členka KO Magnezit Revúca.

Formu sa jej podarilo vyladiť výborným spôsobom. „Myslím si, že som mala na týchto MS životnú formu. Neviem vôbec povedať, čo zavážilo v môj prospech. Všetko záleží od rozhodcov, od trendu, aký nastolia a, samozrejme, musíte ich aj zaujať,“ povedala Poprocká. Čo bolo najťažšie na ceste za dvomi titulmi, ktoré získala v Južnej Kórei? „Je to dlhodobá cesta. Je veľa chvíľ a situácií, ktoré sú ťažké, ale veľakrát sa len treba zaťať a prekonať sa. Tento šport je hlavne o disciplíne a nastavení hlavy. A keď má človek jasný cieľ, tak bojuje v každej chvíli. Nie sú to to len jeden – dva mesiace prípravy, ale roky, ktoré sa tomu človek venuje,“ odvetila študentka Stavebnej fakulty Technickej univerzity v Košiciach.

Na ázijskom kontinente nadviazala na to, čo sa jej podarilo vlani. Pred rokom si na svetovom šampionáte v Santa Susanne (Španielsko) vybojovala zlatú medailu v kategórii wellness fitnes junioriek (open – do 20 rokov). Jej trénerom je Miloš Šnajdr z Nitry.

„V meste Yeongju bolo pekne, veľmi príjemné prostredie som tam našla. Ľudia boli veľmi milí a vďační. Doniesla som si odtiaľ pár jedál na ochutnávku i magnetky a inak už ani veľmi nič. Mala som problém zmestiť sa s trofejami do kufra,“ uviedla s úsmevom Natália.

Avizuje, že v jarnej časti budúceho roka si dáva prestávku a na jeseň uvidí, či bude súťažiť, alebo nie. „Nemám teraz nejaké konkrétne ciele, ktoré by som chcela dosiahnuť, no vždy sa dá niekam posúvať. Momentálne hodlám cvičiť tak, ako ma to baví a hlavne sa venovať škole. Keď budem mať chuť ísť na súťaže, tak každopádne pôjdem,“ ozrejmila Poprocká.

„Určite mi nebude chýbať v ďalšej etape kariéry motivácia, pretože vždy sa dá nájsť motivácia a vždy sa dá posúvať ďalej a ďalej. To, že som získala tituly na majstrovstvách sveta, neznamená, že prestanem napríklad cvičiť. Necvičím totiž kvôli súťažiam, ale preto, lebo ma to baví. A motiváciu a ciele mám vždy, pokiaľ si ich stanovím,“ povedala Natália Poprocká.

V roku 2019 získala zlato na majstrovstvách Európy v bodyfitnes junioriek (do 23 rokov). Tie sa konali v Santa Susanne. V tom istom roku si potom ukoristila bronz na svetovom šampionáte (do 20 rokov) v Budapešti.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Poprockej, eastlabsphoto.com