Soboťanka Slížová prekonala národné rekordy. Striebro Szarku

Patrícia Slížová vytvorila na majstrovstvách Slovenska v klasickom trojboji štyri juniorské národné rekordy a jeden dokonca v kategórii žien. Dejiskom mládežníckeho šampionátu bol Zvolen. Dvadsaťročná Slížová sa na ňom predstavila v juniorskej kategórii(do 84 kg). Je členkou PWL – Club Svätoplukovo. V drepe táto Soboťanka zvládla 110 kg, v tlaku na lavičke pokorila 60 kg a v mŕtvom ťahu 105 kg. Jej výkon v drepe znamenal nový slovenský rekord v kategórii žien. Slížová dosiahla celkovo v trojboji výkon 275 kg. V jej hmotnostnej kategórii nemala žiadnu súperku.

„Trénovala som podľa plánu, ktorý mi pripravil ocino. Som spokojná s výkonom v trojboji, ktorý som dosiahla. Prvýkrát som bola na M – SR v klasickom silovom trojboji. Trochu som však očakávala lepší výkon v tlaku na lavičke. Som rada, že som vytvorila juniorské rekordy a zvlášť sa teším tomu slovenskému rekordu v ženskej kategórii,“ povedala pre vobraze.sk Patrícia Slížová. V absolútnom poradí, teda bez rozdielu váhových kategórií, obsadila tretie miesto. „Tie dve súperky, ktoré ma predstihli, boli lepšie. Domov som si tak priniesla zlato, bronz a jeden pohár,“ reagovala.

Tomáš Szarka s trénerom Kristiánom Slížom.

„Už minulý rok sme chceli prekonať aj rekord v ženskej kategórii, ale pandémia zasiahla do programu súťaží. Jej celkový výkon v trojboji bol v poriadku, predviedla dobrý výkon. Patrícia prakticky trénuje sama bez môjho dozoru. V Piešťanoch, kde študuje, sa jej ujali tamojší trojbojári, ktorí jej pomáhajú. Som spokojný, že tam zapadla do kolektívu,“ vyjadril sa Pavol Slíž, otec a tréner v jednej osobe.

Pod Pustým hradom absolvoval súťažnú premiéru Tomáš Szarka z Rimavskej Soboty. Medzi juniormi (do 120 kg) obsadil druhé miesto. V jeho váhovej kategórii súťažili štyria pretekári. Szarka hájil farby ŠK SPC Častá a v trojboji dosiahol výkon 680 kg (drep – 237,5 kg, tlak na lavičke – 160 kg, mŕtvy ťah – 282,5 kg). „Som veľmi spokojný s tým, čo predviedol Tomáš vo Zvolene,“ uviedol Kristián Slíž, ktorý je trénerom Szarku.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album P. Slížovej a Maroša Šuleka