V Hnúšti budú súťažiť kulturisti a fitnesky. Prídu aj legendy

Športová hala v Hnúšti opäť privíta kulturistov a fitnesky. V sobotu 26. júna bude dejiskom majstrovstiev SR v kulturistike v kategóriách bikiny fitnes, body fitnes, kulturistika juniori. Ako pre vobraze.sk uviedol Dušan Ďubek z Fitnes klubu Iskra Hnúšťa, okrem týchto majstrovstiev juniorov organizujú aj Veľkú cenu Slovenska v kulturistike mužov a fitnes žien. „Bude to náročnejšie na prípravu, pribudnú aj kategórie a aj viacej pretekárov bude, ako po minulé roky,“ povedal Ďubek.

Podľa jeho slov sa vlani majstrovstvá padémii. „Začali sme ich však pripravovať už vo februári, keď tu pandémia nebola a nakúpili sme už aj ceny, medaily a poháre. To všetko nám zostalo,“ vysvetlil s tým, že po dohode so Slovenskou asociáciu fitnes, klturistiky a silového trojboja a Ivanom Demjanom sa zhodli, že to napokon tento rok zorganizujú.

Súťaž bude podliehať aktuálnym protipandemickým opatreniam. Pretekári budú musieť byť podľa Ďubeka zaočkovaní alebo s platnými testami. „Diváci budú musieť sedieť s rúškami. Aspoň zatiaľ, lebo sa to každú chvíľu mení,“ podotkol.

Súťaže by sa mali zúčastniť i hostia ako majster sveta v kulturistike a majster Európy Ján Kus, alebo profesionálny kulturista Pavol Jablonický. Podľa najnovších informácií by sa mohol zúčastniť aj bývalý kulturista Libor Minařík. „Budeme tu mať legendy,“ dodal Ďubek, ktorý je bývalý majster Československa v kulturistike a člen reprezentácie vtedajšej ČSFR.

Zdroj: vobraze.sk