Soboťanka Slížová posúva hranice slovenských rekordov. Má bronz z majstrovstiev sveta

Patrícia Slížová (vpravo)

Silová trojbojárka Patrícia Slížová z Rimavskej Soboty si priniesla z majstrovstiev sveta junioriek bronz. Tie sa konali v závere augusta v rumunskom meste Kluž. Tretie miesto obsadila v tlaku na lavičke, v ktorom vytlačila 115 kg. Vytvorila v ňom slovenský rekord v kategórii žien a automaticky tiež junioriek. V trojboji sa na medailové pozície nepredrala, skončila štvrtá. Slížová však vytvorila výkonom 457,5 kg národný rekord v trojboji žien. Do listiny slovenských rekordov sa zároveň zapísala v drepe žien, v ktorom dosiahla výkon 192,5 kg. V mŕtvom ťahu zdvihla 150 kg.

„Teší ma, že som obsadila v tlaku na lavičke bronzovú priečku. V mojej váhovej kategórii nás bolo päť súťažiacich. Celkovo som bola s predvedenými výkonmi spokojná. Vytvorila som tri národné rekordy. Myslím si, že som bola dobre pripravená na šampionát. So štvrtým miestom v trojboji som bola spokojná, súperky boli silné,“ povedala pre vobraze.sk Patrícia Slížová (PWL – Club Svätoplukovo).

Trénuje ju jej otec. „Je spokojnosť. Patrícia sa zlepšuje, posúva hranicu národných rekordov. Vzhľadom na to, že posledné dva týždne pred šampionátom boli v tréningovom procese trochu zo zdravotných dôvodov problémové, to dopadlo dobre. Keby však zdvihla to, čo zdvihla tri týždne pred súťažou, obsadila by v Rumunsku v trojboji tretie miesto,“ uviedol Pavol Slíž a pokračoval: „Paťka dosiahla v tlaku na lavičke rovnaký výkon ako strieborná medailistka, lenže tá bola ľahšia, preto skončila druhá.“

Zdroj: vobraze.sk, foto: album P. Slížovej