Soboťanka sa presadila na majstrovstvách Slovenska v bedmintone

Sofia Šillingová na stupni víťazov (vpravo)

Bedmintonistka Sofia Šillingová z Rimavskej Soboty získala na majstrovstvách Slovenska v kategórii do 17 rokov bronzovú medailu. Vybojovala si ju vo dvojhre, v ktorej bola nasadenou štvorkou. Dejiskom republikového šampionátu bol uplynulý víkend Zvolen. „Moja tohtoročná práca mala dobrý koniec. Cestovala som na majstrovstvá Slovenska s medailovými ambíciami, ktoré som naplnila,“ povedala pre vobraze.sk Sofia Šillingová. Ako doplnila, bola to zároveň jej rozlúčka s kategóriou mladších dorasteniek.

Šestnásťročná Sofia Šillingová je odchovankyňou BK Rimavská Sobota, odkiaľ však prešla do KPŠ Košice. V úvodnom kole mala voľný žreb a potom zdolala Osadskú (KBŠ Dolný Kubín) 2:0 na sety. Vo štvrťfinále si poradila s Vašatovou (AS Trenčín) 2:1, pričom úvodný set prehrala a musela otáčať priebeh duelu. „Ten prvý zápas som vyhrala s prehľadom. Náročnejší bol štvrťfinálový duel, ale vďaka lepšej koncentrácii a tomu, že som zabojovala, som zvíťazila,“ uviedla Sofia.

V semifinále narazila na Kyselicovú (SC Pohoda Trnava) a s nasadenou dvojkou prehrala 1:2. „Už som sa až tak nesústredila a prišla na mňa aj únava z predchádzajúceho turnajového dňa. Lea Kyselicová hrá dlhšie na lepšej úrovni ako ja,“ skonštatovala Šillingová. Predstavila sa tiež vo štvorhre, v ktorej bola jej partnerkou Ela Vojtíšková (AS Trenčín), no stopku im vystavili hneď prvé súperky. „Nemôžem povedať, že by sme mali medailové ciele, pretože nemám stálu partnerku,“ reagovala mladá Soboťanka.

Do zbierky jej pribudla druhú medaila z majstrovstiev Slovenska. Prvú získala na vlaňajších majstrovstvách Slovenska do 19 rokov vo štvorhre. Mala rovnako bronzový lesk. „Dvojhra mi je bližšia,“ zdôraznila študentka Strednej športovej školy v Košiciach. V metropole východného Slovenska študuje od septembra. Predtým navštevovala Gymnázium Ivana Kraska v Rimavskej Sobote. „Školu som zmenila kvôli bedmintonu. V Košiciach mám skoro každý deň dvojfázové tréningy. Táto zmena mi herne pomohla, zlepšila som sa ako hráčka,“ ozrejmila Šillingová. Aký je jej najväčší športový sen? „Dostať sa na olympiádu,“ odvetila.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album S. Šillingovej, SZBe