Soboťania zvíťazili v Námestove. Tri body zariadil Gembický

Csaba Juhász nastupuje v základnej zostave MŠK

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota zaznamenali druhú výhru na ihriskách súperov. Gemerčania triumfovali v Námestove 2:0. Strojcom ich výhry bol Sebastián Gembický, autor obidvoch gólov. Tretia liga Východ pokračovala trinástym kolom. Soboťania ťahajú sériu štyroch víťazstiev. Druhýkrát za sebou ich defenzíva nekapitulovala.

Gembický prekonal gólmana Námestova Nováka v 9. min a druhýkrát sa zapísal do streleckej listiny v 65. min. Dvadsaťjedenročný hráč nastrieľal v aktuálnom ročníku treťoligovej súťaže už deväť gólov a dvakrát rozvlnil sieť v pohári. Sebastián Gembický je najlepším kanonierom Soboťanov. MŠK posilnil na konci augusta a pre mužstvo je výrazným prínosom. Ukazuje svoje ofenzívne kvality. Sebastián pochádza z Hodejovca a s futbalom začínal v Jesenskom. Rimavskosobotské farby hájil už v žiackom veku, potom pôsobil ako dorastenec v DAC 1904 Dunajská Streda, odkiaľ si to namieril do Spartaka Trnava. Druhú ligu hrával v Petržalke, ktorá bola vtedy farmou Trnavy. V minulej sezóne si zahral Fortuna ligu v drese MFK Zemplín Michalovce. Gembický bol mládežníckym reprezentantom.

V zostave Rimavskej Soboty mal trojnásobné zastúpenie fortunaligový MFK Ružomberok (brankár Dominik Ťapaj, Mário Mrva, Adrián Macejko).

MŠK Námestovo – MŠK Rimavská Sobota 0:2 (0:1)

Zostava R. Soboty: Ťapaj – Rigo, Petrán, Mrva, Ľupták – Juhász (77. Koóš), Gardič, Ciprus (81. Kisievi), Gembický (81. Halaj), Oláh (61. Iboš) – Macejko. Kouč Eugen Bari nemohol počítať s vykartovaným Stefanom Aleksičom a chorým Davidom A. Fadairom.

Rimavskosobotské mužstvo má na konte 26 bodov (osem víťazstiev, dve remízy, tri prehry so skóre 29:17) a v tabuľke poskočilo z piatej na priebežne tretiu priečku. V nedeľu však môžu klesnúť na štvrtú, ak Vranov zvíťazí v Snine. Soboťania v štrnástom kole privítajú v nedeľu 6. novembra Spišskú Novú Ves. Tá je lídrom súťaže.

Sebastián Gembický dokáže skórovať z hry i zo štandardných situácií

Zdroj: vobraze.sk