V R. Janovciach je až päť kandidátov na starostu. Odvolila už vyše polovica ľudí

Približne tretina obcí v okrese Rimavská Sobota má len po jednom kandidátovi na starostu. Medzi obce, kde je kandidátov viac, patria určite Rimavské Janovce. Záujem o starostovskú stoličku tu prejavilo päť kandidátov. Priebeh volieb je pokojný a hlas svojmu kandidátovi prišlo dať už viac ako polovica voličov. Ako pre vobraze.sk ďalej uviedla predsedníčka volebnej komisie v R. Janovciach Juliana Uhrinová, v obci majú zapísaných 1 120 voličov, z toho už viac ako polovica bola odvoliť do 16-tej hodiny. Ľudia chodia priebežne a volia plynulo, kandidátov do BBSK i samosprávy môžu zakrúžkovať za štyrmi plentami.

Medzi obce, v ktorých sa uchádza o post starostu len jeden kandidát, patria napríklad: Horné Zahorany, Drienčany, Babinec, Hrachovo, Veľké Teriakovce, Rimavské Zalužany, Rimavská Baňa, Lenartovce, Bottovo, Lenka, atď. Podľa informácií z okresného úradu je takýchto obcí v okrese Rimavská Sobota dokopy 42.

Voľby v Rimavskej Sobote

Účasť vo voľbách je slušná aj v okresnom meste Rimavská Sobota. Podľa informácií okresnej volebnej komisie priebeh volieb bol do približne 17-tej hodiny pokojný a nič výnimočného zatiaľ nezaregistrovali. Dopoludnia sa pred niektorými volebným miestnosťami tvorili rady, popoludní chodia ľudia priebežne. Voliť boli aj niekoľkí bezdomovci, a to vo volebnom okrsku číslo 1 v CVČ Relax Rimavská Sobota.

Zdroj: vobraze.sk