Soboťania zvíťazili v Kalinove

Hráči MŠK Rimavská Sobota získali tri body v Kalinove. Prvýkrát v prebiehajúcom ročníku tretej ligy Východ zabodovali naplno vonku. Boli v nej na programe zápasy jedenásteho kola. Soboťania zdolali Baník Kalinovo 4:3. Domáci išli do vedenia v 10. min. Vlastný gól si dal Mário Mrva. Na 1:1 vyrovnal v 18. min Adrián Macejko. Lenže Kalinovčania rýchlo odpovedali, autorom ich druhého gólu bol v 20. min Patrik Kováč, ktorý pôsobil aj v Rimavskej Sobote. Na 2:2 však potom upravil v 35. min Sebastián Gembický. Červenú kartu uvidel v 40. min strelec gólu Baníka Kováč. Misky váh na stranu Soboťanov naklonil v 48. min Csaba Juhász. Macejko, Gembický i Juhász majú na konte zhodne po päť gólov v treťoligovej súťaži. V 55. min vyrovnal na 3:3 Talakov. Výhru MŠK napokon zariadil v 57. min David Adeniyi Fadairo.

V rimavskosobotskej zostave nastúpili piati hráči z fortunaligového MFK Ružomberok (Matúš Malý, Mário Mrva, Alexander Selecký, Gabriel Halabrín a Adrián Macejko). Naopak, chýbal v nej kapitán Peter Petrán, ktorý nebol zdravotne fit. Kalinovo je farmou prvoligového FK Železiarne Podbrezová.

TJ Baník Kalinovo – MŠK Rimavská Sobota 3:4 (2:2)
Zostava R. Soboty: Gregor – Aleksič, Malý (63. Ciprus), Mrva, Selecký (69. Rigo) – Juhász (85. Iboš), Ľupták, Halabrín, Gembický (85. Kisievi), Fadairo – Macejko (69. Oláh). Ako náhradný brankár sedel prvýkrát na lavičke MŠK Daniel Kotrík (19), ktorý prišiel na hosťovanie z FK Mesta Tornaľa. S mužstvom sa už nepripravuje gólman Jakub Slaniniak.

Rimavskosobotské mužstvo má 20 bodov (šesť víťazstiev, dve remízy, tri prehry so skóre 24:17) a v tabuľke figuruje na piatej priečke. V dvanástom kole zverenci kouča Eugena Bariho privítajú v nedeľu 23. októbra MFK Snina.

Csaba Juhász prispel gólom k výhre R. Soboty

Zdroj: vobraze.sk