Soboťania zdolali v pohári Málinec. Hetrikom sa blysol Gembický

Sebastián Gembický

Rimavskosobotskí futbalisti zdolali v druhom kole Slovnaft Cupu piatoligový  Málinec na jeho trávniku 6:1. Treťoligista rozhodol o svojom postupe do tretieho kola v druhom dejstve. Po prvom bol nerozhodný stav. Hetrikom sa v zápase blysol dvadsaťdvaročný Sebastián Gembický. Pre bývalého mládežníckeho reprezentanta z Hodejovca to boli prvé góly v aktuálnej sezóne. Zahral si už aj v najvyššej súťaži.

Strelecký účet stretnutia otvoril v 28. min z priameho kopu práve Gembický. V 44. min sa však domácim podarilo vyrovnať, autorom gólu bol Ján Melich. Favorizovaných Gemerčanov poslal do vedenia v 56. min striedajúci Lukáš Lupták. Už o minútu zvýšil ich náskok na dvojgólový Csaba Juhász. Na 1:4 upravil v 66. min Gembický. Ten istý hráč premenil v 81. min pokutový kop a skompletizoval tak svoj hetrik. Výsledok upravil do konečnej podoby v 90. min striedajúci Brazílčan Joao Paolo.

TJ Jednota Málinec – MŠK Rimavská Sobota 1:6 (1:1)

Zostava R. Soboty: Gregor (76. Kotrík) – Radauel Kaua (64. Kurek), Petrán, Krištof (46. Krstich), Oluwaseun Japhet –  Juhász, Ciprus, Vargic, Gembický, Oláh (61. Joao Paolo) – Aremu (46. Lupták).

Málinec vstúpil do novej sezóny piatej ligy Juh dvomi výhrami. V úvodnom kole Slovnaft Cupu jeho hráči pokorili doma piatoligové Radzovce 5:1 a predtým v predkole triumfovali v Lovinobani 3:1. Soboťania v prvom kole pohára zvíťazili na trávniku šiestoligového Družstevníka Látky 4:1. Vo štvrtom kole tretej ligy Východ pocestujú zverenci trénera Eugena Bariho v sobotu do Starej Ľubovne. Uplynulý víkend mali v nej voľno, keďže v súťaži účinkuje nepárny počet tímov.

Zdroj: vobraze.sk