Soboťania vyhrali nad Košicami

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota vstúpili do novej sezóny víťazne. V prvom kole tretej ligy Východ zdolali včera v domácom prostredí Sláviu TU Košice 3:1. V zostave Soboťanov nastúpili traja hráči z fortunaligového MFK Ružomberok (Adrián Macejko, Mário Mrva, Viktor Úradník), pričom Macejko strelil dva góly. V 39. min pohotovo preloboval brankára východniarov Valacha a poslal domácich do vedenia. Košičania však vyrovnali v 53. min. Postaral sa o to Trebuňák. Misky váh naklonil na stranu MŠK v 81. min Erik Ľupták, ktorý premenil pokutový kop. Výhru Rimavskej Soboty spečatil v 88. min po akcii do otvorenej obrany devätnásťročný Macejko. V najvyššej súťaži má na konte päť štartov a zatiaľ v nej neskóroval. Ako kapitán viedol Gemerčanov stopér Peter Petrán. Kým MŠK spolupracuje s Ružomberkom, košická Slávia je farmou druholigového FC Košice.

„Ružomberskí hráči v pohode zapadli do kolektívu. Na úvod súťaže sme mali veľmi ťažkého súpera. Asi bude tretia liga Východ kvalitnejšia ako tretia liga Stred. Myslím si, že dosť súperov v nej bude nepríjemných. Je to pre nás niečo nové, nová výzva. Treba sa s ňou pobiť. Po jesennej časti uvidíme, akí tí súperi vlastne sú,“ povedal pre vobraze.sk štyridsaťjedenročný Peter Petrán. „Chcel som ďalej hrať. Uvidíme, dokedy to bude. Najhoršie sú v mojom prípade prvé dva – tri týždne, kým sa rozbehnem a potom to už ide,“ uviedol ostrieľaný futbalista s prvoligovými skúsenosťami. Peter Petrán už nie je kormidelníkom prvoligového tímu žiakov MŠK v kategórii U15, stal sa trénerom trinástky.

MŠK R. Sobota – Slávia TU Košice 3:1 (1:0)

Zostava R. Soboty: Slaniniak – Aleksič, Petrán, Mrva, Úradník – Juhász (83. Rigo), Ciprus (75. Kisievi), Iboš, Ľupták, Oláh (68. Šulek) – Macejko.

Soboťania hrávajú svoje domáce zápasy v tomto ročníku v nedeľu a v druhom kole privítajú 14. augusta Giraltovce.

Kapitán R. Soboty Peter Petrán

Zdroj: vobraze.sk