Soboťania remizovali v Lipanoch. Prišli o dvoch vylúčených hráčov

Rimavskosobotskí futbalisti zabodovali druhýkrát vonku v tejto sezóne tretej ligy Východ. Zverenci kouča Eugena Bariho remizovali v šiestom kole na trávniku ŠK Odeva Lipany 1:1. Priebežne deviaty tím v tabuľke hostil siedmy. Gemerčania po prvom dejstve viedli gólom Huga Ciprusa, v zápase však prišli až o dvoch vylúčených hráčov. Napokon sa zrodila deľba bodov.

Soboťania išli do vedenia už v 5. min. Premiérový gól vo farbách MŠK strelil devätnásťročný Ciprus. V 25. min bol vylúčený jeho dvadsaťročný spoluhráč Jakub Luka. Tento ružomberský hráč uvidel už druhú červenú kartu v aktuálnom ročníku, rovnako tomu bolo aj v domácom stretnutí proti Kalinovu. V prvej lige má Luka na konte desať štartov. V 56. min bol po druhej žltej karte vylúčený devätnásťročný Matúš Krištof. Soboťania domácim odolávali. Hráči Lipian však nakoniec predsa len početnú prevahu využili a odvrátili prehru. Autorom vyrovnávajúceho zásahu bol v 77. min striedajúci Michal Vysočan.

V zostave MŠK mal na striedavý štart päťnásobné zastúpenie prvoligový tím MFK Ružomberok: brankár Dominik Ťapaj, Jakub Luka, Viktor Úradník, David Jackuliak a prvýkrát osemnásťročný Kevin Švehla. Tento vekom dorastenec odohral v najvyššej súťaži päť duelov. V R. Sobote je okrem toho na hosťovaní trojlístok ružomberských hráčov Hugo Ciprus, Matúš Krištof a Matúš Matej, pričom ten do hry ešte nezasiahol. Vlani obsadili Lipany druhú priečku.

ŠK Odeva Lipany – MŠK Rimavská Sobota 1:1 (0:1)
Zostava R. Soboty: Ťapaj – Úradník, Petrán, Luka, Oluwaseun Japhet – Juhász (72. Vargic), Ciprus, Krištof, Gembický (72. Aremu), Švehla – Jackuliak (66. Oláh – 90. Radauel Kaua ).
Rimavskosobotské mužstvo má osem bodov (dve výhry, dve remízy, jedna prehra) a v siedmom kole privíta v nedeľu 17. septembra MFK Vranov nad Topľou.

ilustračné foto

Zdroj: vobraze.sk