Soboťania prehajdákali v Medzibrode dvojgólový náskok a v rozstrele vypadli z pohára

ilustračné foto

Tretie kolo Slovnaft Cupu bolo prekvapujúco konečnou stanicou pre futbalistov MŠK Rimavská Sobota. Z pohárovej súťaže ich totiž vyradili hráči TJ Sokol Medzibrod. Zverenci kouča Eugena Bariho vyhrávali na trávniku nováčika štvrtej ligy dvojgólovým rozdielom, lenže prešustrovali ho a v penaltovom rozstrele ťahali za kratší koniec. Soboťania sa nachádzajú v tretej lige Východ na tretej priečke, Medzibrod figuruje v štvrtej na desiatom mieste. Jeho dres si oblieka Klenovčan Adam Bobrovský, ktorý nastúpil v základnej zostave aj proti Gemerčanom.

Úvodný gól stretnutia vsietil v 21. min Csaba Juhász. Druhý úder zasadil domácim utešenou strelou v 26. min Sebastián Gembický. Medzibrod sa však s nepriaznivým stavom nezmieril. V 58. min dal priamo z rohového kopu kontaktný gól Kohút. Pomohlo mu k tomu zaváhanie brankára R. Soboty Gregora. Z priameho kopu sa v 76. min o vyrovnanie na 2:2 postaral znovu Kohút.

O postupujúcom tak rozhodol penaltový rozstrel. V prvej sérii skóroval z rimavskosobotských hráčov Gembický, Krstich potom strieľal nad domácu bránu, strelu Mateja kryl striedajúci gólman Sokola Škubák, Oláh svoj pokus premenil a piaty exekútor Juhász mieril nad svätyňu Medzibrodu. Gólman MŠK Gregor zneškodnil v štvrtej sérii strelu Škubáka. Medzibrod uspel v rozstrele 3:2, jeho piaty hráč už ani nemusel zahrávať pokutový kop.

„Za stavu 2:0 sme jednoducho prestali hrať. Bol to katastrofálny výkon nášho mužstva. Takto som hráčov v tejto sezóne ešte nevidel hrať. Báli sa o výsledok, stiahli sa, báli sa hrať futbal, strácali jednoduché lopty. Moje mužstvo mi pripadalo akoby to bola kategória U16 alebo U15,“ povedal pre Futbalnet TV tréner MŠK Rimavská Sobota Eugen Bari. Ako dodal, za stavu 2:0 si mali jeho zverenci viac veriť, viac podržať loptu a vyčkávať na ďalšiu šancu, aby zvýšili na 3:0. „To je pre mňa neuveriteľné, čo sme dnes dokázali,“ skonštatoval kouč Bari.

TJ Sokol Medzibrod – MŠK Rimavská Sobota 2:2 (0:2), 3:2 na pokutové kopy
Zostava R. Soboty: Gregor – Radauel Kaua (58. Oláh), Petrán, Ciprus, Oluwaseun Japhet – Lupták (73. Kurek), Vargic (73. Krstich), Krištof, Gembický, Juhász – Aremu (58. Matej).

Rimavskosobotský mančaft zvíťazil v prvom kole Slovnaft Cupu na ihrisku nováčika šiestej ligy Družstevník Látky 4:1. Gemerčania v druhom kole zdolali piatoligovú Jednotu Málinec 6:1, hetrikom sa tam blysol Gembický.

Zdroj: vobraze.sk