Soboťania dostali na frak od Svidníka

V treťom kole tretej ligy Východ futbalisti MŠK Rimavská Sobota pohoreli. Zverenci trénera Eugena Bariho nenadviazali na dve výhry z predchádzajúcich zápasov a prehrali doma so Svidníkom rozdielom triedy 1:5. V základnej zostave MŠK nastúpil iba jeden hráč v rámci striedavého štartu z MFK Ružomberok (osemnásťročný Tobias Bujňaček) a v priebehu druhého dejstva zasiahol do hry Máté Mihályi z ružomberského tímu U19. Ten pochádza z Fiľakova a v MŠK R. Sobota pôsobil na začiatku svojej kariéry. Svidník je farmou druholigového Tatrana Prešov.

Východniari hrali od začiatku stretnutia s chuťou a v 22. min otvoril gólový účet zápasu Sova. Druhý zásah Svidníka zaznamenal v 41. min Hirka. Kontaktný gól na 1:2 dosiahol v 43. min Erik Ľupták. V prebiehajúcej sezóne rozvlnil sieť druhýkrát. Po zmene strán však skórovali už len hostia. V 52. min sa o výstavný gól postaral Sova. Štvrtý úder zasadil domácim v 70. min Hirka a posledné slovo patrilo v 81. min Ivaneckému. Hráči Svidníka v prvých dvoch kolách nezabodovali. Rimavská Sobota po vysokej prehre klesla v tabuľke, stratila líderskú pozíciu a so šiestimi bodmi figuruje aktuálne na šiestej priečke.

MŠK Rimavská Sobota – 1. FK Svidník 1:5 (1:2)
R. Sobota: Gregor – Aleksič, Petrán, Ciprus, Bujňaček – Juhász, Kisievi, Iboš (73. Mihályi), Ľupták, Oláh (58. Koóš) – Šulek (58. Rigo).

Po sérii troch domácich stretnutí sa rimavskosobotské mužstvo predstaví v štvrtom kole prvýkrát na ihrisku súpera, vycestuje do Oravského Veselého.


Zdroj: vobraze.sk