Soboťana Tamášiho nominácia do reprezentácie veľmi potešila

Alex Tamáši

Hokejista Alex Tamáši (24) si vyslúžil nomináciu do reprezentácie Slovenska. Tá odštartuje po veľkonočných sviatkoch oficiálnu časť prípravy na majstrovstvá sveta. Slováci si 21. a 23. apríla zmerajú sily s Českom. Rodák z Rimavskej Soboty má za sebou najlepšiu sezónu v Tipos extralige. Tamáši v nej nazbieral vo farbách HC ’05 Banská Bystrica 24 kanadských bodov. Strelil deväť gólov  a zaznamenal pätnásť asistencií.

Alex Tamáši bol najskôr pozvaný na neoficiálnu časť prípravy. Kemp prebiehal v Bratislave. „Myslím si, že sa mi darilo v kempe, trénovalo sa mi dobre. Mal som z toho dobrý pocit. Čo sa týka chalanov, s každým som si sadol, niektorých som poznal už dlhšie,“ podelil sa o dojmy pre vobraze.sk Alex Tamáši. Ako dodal, prvý týždeň viedol prípravu Ján Pardavý a potom to bol Rudolf Jendek. „Reprezentačný tréner Craig Ramsay sa chodil  pozerať na tréningy a druhý týždeň už chodil s nami na ľad,  ale neviedol tréningy,“ doplnil bývalý mládežnícky reprezentant, ktorý si zahral na majstrovstvách sveta do 20 rokov.

„Nominácia na prípravné zápasy proti Česku ma veľmi potešila, nečakal som to. Nejako emotívne som to ale neprežíval,“ povedal stredný útočník Tamáši. „Nominácia na oficiálnu časť prípravy je šanca ukázať sa a možno si vytvoriť nejaké nové možnosti. Som hlavne rád, že si môžem zahrať za seniorskú reprezentáciu,“ poznamenal Tamáši. Podľa neho to určite budú proti Česku výborné zápasy. V seniorskej reprezentácii zatiaľ nemá na konte ani jeden štart.

Alex začínal s hokejom v Rimavskej Sobote. Na extraligovej scéne pôsobil aj vo farbách Liptovského Mikuláša a HK Orange 20. Majstrovstvá sveta sa uskutočnia v máji vo Fínsku.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album Alexa Tamášiho