Soboťan Tamáši strelil gól Česku. Bol najlepším hráčom Slovenska

Alex Tamáši

Alex Tamáši sa postaral o ďalšie zápisy do histórie rimavskosobotského hokeja. Dvadsaťštyriročný stredný útočník dnes debutoval v seniorskej reprezentácii Slovenska. Pre rodáka z Rimavskej Soboty, kde aj začínal s hokejom, mala premiéra nezabudnuteľnú podobu. Tamáši ju totiž prikrášlil gólom a získal ocenenie pre najlepšieho slovenského hráča duelu. V 22. minúte vnikol do útočného pásma a strelou z ľavého kruhu prekonal českého brankára Kváču. Poslal Slovákov do vedenia 2:1. Jeho zásah mal však napokon prívlastok víťazný. Zakrátko mohol Alex skórovať aj druhýkrát. Tamáši sa predstavil s číslom 25 na drese. S rovnakým hráva i v HC ’05 Banská Bystrica. Nastúpil na poste centra tretej formácie. Na krídlach mal Andreja Kollára a Mareka Valacha.

Od úvodného striedania hral Alex Tamáši aktívne. V prvej tretine mali zverenci trénera Craiga Ramsayho po zákrokoch na Tamášiho dve presilové hry a prvú z nich využil obranca Peter Čerešňák. Slováci nakoniec v Spišskej Novej Vsi zdolali Česko 3:1. Autorom tretieho gólu bol obranca Mislav Rosandič. Pre tím spod Tatier to bol prvý duel v príprave pred májovými majstrovstvami sveta.

Výkon Tamášiho vyzdvihol asistent trénera Ján Pardavý. „Bol najlepším hráčom zápasu. Ukázal, že je dobrý korčuliar, je dobrý na puku. Dal gól, čo je naozaj povzbudením pre hráča, ktorý hral prvý reprezentačný zápas. Odviedol v ňom skvelú prácu,“ povedal pre RTVS Pardavý.

Soboťan má za sebou najlepšiu sezónu v Tipos extralige. Vzhľadom na pozvánku do reprezentáciu si ju Alex Tamáši predĺžil. Bol mládežníckym reprezentantom, zahral si na svetovom šampionáte do 20 rokov.

Soboťana Tamášiho nominácia do reprezentácie veľmi potešila

Zdroj: vobraze.sk, foto: reprofoto RTVS