Soboťan Tamáši odohral najvydarenejšiu sezónu v extralige

Alex Tamáši

Hokejista Alex Tamáši má za sebou vydarenú sezónu v Tipos extralige. Dvadsaťštyriročný rodák z Rimavskej Soboty v nej strelil deväť gólov a pridal pätnásť asistencií. Vo farbách HC ’05 Banská Bystrica tak nazbieral 24 kanadských bodov. Bolo ho vidieť na ľade aj v zápasoch play-off, hral aktívne. „Pre mňa osobne to bola zatiaľ najúspešnejšia sezóna. Som spokojný s mojou produktivitou i tým, koľko som hrával. Určite mi hokej chutil,“ uviedol pre vobraze.sk Alex Tamáši. Ako poznamenal, nesústredil sa na to, aby dosiahol nejaké konkrétne méty, čo sa týka gólov a celkovej produktivity. Nechal tomu voľný priebeh a nazbieral v doterajšej kariére najviac kanadských bodov v extralige.

„Myslím si, že to bola pre mňa prelomová sezóna. Z individuálneho hľadiska sa mi darilo. V Banskej Bystrici sme tvorili výbornú partiu. Škoda len, že sme to nedotiahli ďalej v play–off. Inak však hodnotím tento ročník veľmi pozitívne,“ skonštatoval útočník, ktorý s hokejom začínal v Rimavskej Sobote. Bol mládežníckym reprezentantom a účinkoval tiež na svetovom šampionáte do 20 rokov v americkom Buffale.

Banskobystričania obsadili v základnej časti najvyššej súťaže ôsme miesto. V predkole play-off prešli cez Duklu Trenčín. Vo štvrťfinálovej sérii potom podľahli hráčom HKM Zvolen 1:4 na zápasy. „Domnievam sa, že sme mali na to, aby sme prešli cez Zvolen. Každopádne išlo o hrateľného súpera. V treťom dueli sme mali doma jednoznačne navrch, ale prehrali sme ho 1:2. Nazdávam sa, že keby sme spomínaný zápas vyhrali, dopadla by tá séria inak. Už sa to však nedá zmeniť,“ vyjadril sa Alex Tamáši.

Dnes ho milo prekvapil telefonát od Ota Haščáka, asistenta generálneho manažéra hokejovej reprezentácie. „Kontaktoval ma s tým, či by som mal záujem zapojiť sa do kempu národného mužstva. Vypadol im totiž stredný útočník. Samozrejme, že mám záujem, a tak som mu aj odpovedal. Uvidíme, dokedy tam budem. Chcem sa ukázať v čo najlepšom svetle. Nemám nejaké veľké očakávania. Motyka však stále môže vystreliť,“ povedal Alex. Doteraz nemal žiadne skúsenosti so seniorskou reprezentáciou.

Na extraligovej scéne zápolil tiež vo farbách HK Orange 20 i Liptovského Mikuláša. Vo vitríne má dve zlaté medaily, ktoré získal s banskobystrickým kolektívom. V tých dvoch ročníkoch nastupoval v základnej časti súťaže, no v play-off sa už na ľad nedostal.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album Alexa Tamášiho