Soboťan Murín si rozšíril medailovú zbierku. Je v reprezentácii

Miroslav Murín vpravo

Miroslav Murín z Rimavskej Soboty získal v prvom kole Slovenskej národnej ligy pretláčania rukou dve medaily. Súboje v armwrestlingu prebiehali pred týždňom vo Veľkom Šariši. V zápolení ľavou rukou (do 70 kg) obsadil druhú priečku. „Mal som každopádne ambície vyhrať. Ten finálový súboj mi však nejako nevyšiel, akoby to ani nebola moja ruka. Možno to súviselo s tým, že som súťažil v dvoch váhových kategóriách,“ povedal pre vobraze.sk Miroslav Murín (30), ktorý je členom AWK Magnezit Revúca. Vo vyššej hmotnosti (do 80 kg) skončil tretí. „Tretie miesto hodnotím ako dobré. Predsa len mal som ťažších súperov v porovnaní s mojou telesnou hmotnosťou. Dobrý zápas som absolvoval s majstrom sveta,“ reagoval. Druhé kolo ligy by malo byť na budúci mesiac v Žaškove.

V priebehu leta dominoval Murín na medzinárodnom podujatí Dobrá Voda Cup na západnom Slovensku. V zápolení ľavou rukou ovládol váhu do 65 kg. „Veľmi si cením toto prvenstvo. Vyhral som všetky zápasy. Vo finále som zdolal Jána Čecha, s ktorým som teraz prehral vo Veľkom Šariši,“ povedal Miroslav Murín. Súboje zvádzal aj pravačkou a obsadil striebornú priečku. „Nemám ju ešte doliečenú. Pri štartoch cítim, že nemám túto pravú ruku fit. Chce to ešte čas.“

Na súťaži v Dobrej Vode si na konci júla úspešne počínali aj Emma Horváthová a Tamara Stieranková z Kokavy nad Rimavicou, ktoré hájili farby AWK Magnezit Revúca. Horváthová kraľovala v ľavačke do 55 kg v kategórii žien, Stieranková zas v pravačke do 55 kg. Medzi juniorkami (do 21 rokov) obsadila Emma Horváthová druhé miesto (ľavá ruka do 60 kg) a Tamara Stieranková skončila tretia. V zápolení pravou rukou si dievčatá z Kokavy poradie vymenili, Stieranková obsadila druhé miesto a Horváthová tretie.

Miroslav Murín v strede

Murín, Horváthová a Stieranková boli v nominácii na septembrové majstrovstvá sveta, ktoré mali byť v Gruzínsku. „Kvôli pandémii boli preložené a uskutočnia sa na prelome novembra a decembra v Rumunsku. Budem sa na majstrovstvá sveta pripravovať, snáď sa budú konať,“ uviedol Murín, ktorý je príslušníkom Policajného zboru SR.

Miroslav Murín súťaží v pretláčaní rukou od roku 2013. V roku 2016 štartoval na majstrovstvách sveta v Bulharsku. Z majstrovstiev Slovenska i iných podujatí má viaceré medailové úlovky. Majstrom Slovenska sa stal pred dvomi rokmi v zápolení ľavou rukou.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album M. Murína