Slíž zveľadil zbierku titulov

Kristián Slíž

Kristián Slíž (26) z Rimavskej Soboty sa stal majstrom Slovenska v silovom trojboji. Obhájil prvenstvo z minulého roka. Na národnom šampionáte v Častej dominoval v hmotnostnej kategórii do 105 kg. V trojboji dosiahol výkon 925 kg (drep – 365 kg, tlak na lavičke – 250 kg, mŕtvy ťah – 310 kg). V seniorskej kategórii si vybojoval Slíž štvrtý národný primát. Je členom ŠK SPC Častá.

„Som rád, že som získal titul. Na majstrovstvá Slovenska som išiel s cieľom vytvoriť si osobné rekordy. Podarilo sa mi to v drepe, v tlaku na lavičke a v trojboji, s čím som bol spokojný. Bola to pre mňa taká tréningová súťaž, prvá v tomto roku,“ povedal pre vobraze.sk Kristián Slíž. Ako dodal, zvíťazil tiež v absolútnom poradí, teda naprieč všetkými váhovými kategóriami po prepočítaní výkonov.

Zabezpečil si miestenku na májové majstrovstvá Európy. Ich dejiskom bude Plzeň. „Tam sa chcem predstaviť vo vrcholnej forme,“ zdôraznil jeden z asistentov reprezentačného trénera a koordinátor antidopingového vzdelávania.

Vlani získal Slíž na európskom šampionáte v Plzni bronzovú medailu v silovom trojboji a označil ju za životný úspech. V drepe a v tlaku na lavičke skončil zhodne tretí. Na minuloročnom svetovom šampionáte v Stavangeri sa mu však nedarilo, nebol klasifikovaný. V drepe a v tlaku na lavičke nemal totiž platný ani jeden pokus. „Posledný tréning pred majstrovstvami sveta bol najlepší. Vyzeralo to veľmi dobre. Nevyšiel mi však po technickej stránke ten deň, keď som súťažil. Neviem, kde bola príčina,“ skonštatoval.

Kristián Slíž

Naznačil, že by sa v júli mohol štartovať prvýkrát na Svetových hrách, ktoré sa uskutočnia v americkom Birminghame. Nemá to však celkom vo svojich rukách. „Svetové hry sú vrcholným podujatím v neolympijských športoch. Za tie výkony, ktoré som vlani predviedol na ME, ma tam nominovali ako náhradníka. Ak na toto podujatie nebudú môcť vycestovať Ukrajinci, je veľká pravdepodobnosť, že tam pôjdem. Dozvedieť sa to však môžem len krátko pred jeho začiatkom,“ priblížil Kristián Slíž.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album K. Slíža