Skvelá Kapustová získala na majstrovstvách sveta v juniorskej kategórii striebornú medailu

Ema Kapustová so striebrom na pódiu © Igor Stančík

Biatlonistka Ema Kapustová z Revúcej predviedla dnes na mládežníckom svetovom šampionáte v estónskom Otepää fantastický výkon. Vo vytrvalostných pretekoch junioriek na 12,5 km si vybojovala striebornú medailu. Mohla sa predovšetkým oprieť o stopercentnú streľbu. Na strelnici ponúkla dvadsaťjedenročná Kapustová (Otchenash Team) opäť raz jedno zo svojich galapredstavení. Trafila všetkých dvadsať terčov. Veľmi dobre zvládla odchovankyňa revúckeho biatlonu aj bežeckú časť. Mala ôsmy najlepší bežecký čas. Jej trénerom je Martin Otčenáš. Zlato získala Nemka Tannheimerová a bronz Repinčová zo Slovinska.

„Dnes to bolo veľmi náročné. Už na rozjazde som sa cítila celkom unavene. Aj na tej trati to nebolo úplne super. Nešlo sa mi úplne fajn. Snažila som sa to rozložiť, aby som mala jednotlivé kolá rovnomerné, aby som mohla v tom poslednom ešte zrýchliť. Na strelnici to bolo také ustrážené. Nebola som si úplne istá tými ranami. Tak som tam trochu dlhšie postála. Viem, že to nebolo asi úplne stabilné. Som však rada, že mi tam padli štyri nuly. V dnešných podmienkach bolo pravdepodobné, že štyri nuly môžu spraviť pekný výsledok. Ďakujem servisu za lyže,“ uviedla pre slovenskybiatlon.sk strieborná Ema Kapustová. Potvrdila príslušnosť k elite v juniorskej kategórii, s ktorou sa lúči. V priebehu sezóny štartovala aj na podujatiach Svetového pohára žien.

V januári si Ema Kapustová ukoristila bronzovú medailu na majstrovstvách Európy v seniorskej kategórii. V Osrblí si ukoristila vo vytrvalostných pretekoch na 15 km bronz.

Na juniorských majstrovstvách Európy v poľských Jakuszyciach získala potom vo februári bronz. Zabezpečila si ho v pretekoch s hromadným štartom na 9 km. 

V roku 2021 si vybojovala Kapustová na mládežníckom svetovom šampionáte v rakúskom Obertilliachu rovnako bronz. Na pódium sa prepracovala vo vytrvalostných pretekoch kadetiek na 10 km.

Zdroj: vobraze.sk, foto: reprofoto RTVS, Slovenský biatlon/Igor Stančík