S futbalom začínala v R. Sobote. Rebeka sa predstavila na reprezentačnom sústredení

Futbalistka Rebeka Kislingerová absolvovala premiérovo reprezentačné sústredenie. Vo februári sa tínedžerka z Teplého Vrchu zúčastnila na kontrolnom zraze národného tímu do 19 rokov, ktorý sa konal v Senci. „Na toto päťdňové sústredenie som sa dostala ako náhradníčka. Pozvánka naň bola pre mňa prekvapením, nečakala som to. Snažila som sa tam ukázať v čo najlepšom svetle. Nevyhla som sa však stresu, lebo som niečo takéto zažila prvýkrát. Získala som každopádne nové skúsenosti. Prikladám veľký význam tomu, že som sa predstavila na tomto zraze. Určite ma to niekam posunulo,“ povedala pre vobraze.sk sedemnásťročná Rebeka Kislingerová.

Odchovankyňa MŠK Rimavská Sobota doplnila, že tréningy boli zamerané herne. „Prebiehali vo väčšej intenzite ako tréningy na klubovej úrovni. Neodohrali sme žiadny prípravný zápas. Hrali sme iba medzi sebou. Mala som ofenzívne úlohy. Spoluhráčky ma v pohode prijali medzi seba. Podľa ďalšej nominácie uvidím, či sa mi podarilo zaujať reprezentačného trénera Jozefa Jelšica. Ten bude vyberať hráčky na kvalifikačné zápasy o postup na majstrovstvá Európy,“ priblížila Rebeka. Túži si obliecť reprezentačný dres v niektorom zápase.

S futbalom začínala v Rimavskej Sobote. Neskôr hájila aj farby MFK Dukla Banská Bystrica, FK Železiarne Podbrezová a v súčasnosti zarezáva v RSC Hamšík Academy Banská Bystrica. V tomto klube pôsobí druhú sezónu a hráva tam prvú ligu dorasteniek. „Nastupujem v strede obrany i ako pravá obrankyňa. Najlepšie sa cítim v strede obrany. V RSC Hamšík Academy sa mi páči,“ povedala študentka Strednej športovej školy v Banskej Bystrici.

Rebeka Kislingerová v popredí

Hráčky RSC Hamšík Academy odohrajú prvý zápas v jarnej časti počas najbližšieho víkendu. „Som v celkom dobrej forme. V zimnej príprave sme trénovali aj dvojfázovo,“ poznamenala Rebeka Kislingerová. Jej spoluhráčkou v tíme je aj Martina Martincová, taktiež futbalistka z rimavskosobotskej liahne.

Rebeka Kisligerová v modrej rozlišovačke

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Kislingerová, FB SFZ

Nadané futbalistky z liahne MŠK R. Sobota. Martina a Rebeka hrajú za Jupie FŠ M. Hamšíka