Rodák z R. Soboty si opäť zahrá v reprezentačnom drese

Alex Tamáši v bielom drese s číslom 25

Hokejista Alex Tamáši sa na reprezentačný zraz naladil gólom. Dvadsaťpäťročný rodák z Rimavskej Soboty prispel k včerajšiemu domácemu víťazstvu Mountfield HK Hradec Králové nad Českými Budejovicami 4:0. Bol autorom tretieho gólu v zápase. V aktuálnej sezóne, ktorá je jeho premiérová v českej extralige, zaznamenal šesť gólov a deväť asistencií. Hradec Králové figuruje v tabuľke na ôsmej priečke.

Tamáši sa dostal do nominácie reprezentačného tímu na dva tohtotýždňové prípravné zápasy proti Nemecku. Zverenci kouča Craiga Ramsayho ich odohrajú v stredu a vo štvrtok vo Zvolene.

Stredný útočník, ktorý začínal s hokejom v Rimavskej Sobote, hral v decembri za národný tím na Vianočnom Kaufland Cupe. Slováci tento turnaj v Bratislave vyhrali, najprv deklasovali Nórsko 9:0 a potom zdolali Lotyšsko 3:0. Alex Tamáši prekonal brankára Nórska, v reprezentačnom drese skóroval piatykrát. Má v ňom na konte 35 štartov.

Tamáši sa predstavil vlani i v roku 2022 na majstrovstvách sveta. Do Česka zamieril po anabáze v  HC ‘05 Banská Bystrica. V najvyššej súťaži však pôsobil aj vo farbách Liptovského Mikuláša a HK Orange 20. Bol účastníkom majstrovstiev sveta do 20 rokov.

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB Mountfield HK