Rimavskosobotskí futbalisti si udržali treťoligovú príslušnosť

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota si zabezpečili účasť v novej tretej lige Východ. Mužstvo v obmenenom zložení na jar ožilo a podarilo sa mu splniť cieľ. Miestenku do rovnakej súťaže majú na základe umiestnenia v tomto ročníku v rukách aj hráči MŠK Novohrad Lučenec, FTC Fiľakovo či TJ Baník Kalinovo. Po reorganizácii totiž budú od novej sezóny namiesto štyroch tretích líg na Slovensku iba dve (Západ a Východ).

Rimavskosobotský mančaft obsadil v tretej lige Stred desiate miesto. Soboťania nazbierali 35 bodov (jedenásť víťazstiev, dve remízy, sedemnásť prehier so skóre 32:58). V súťaži účinkovalo šestnásť kolektívov. Na trénerskej lavičke MŠK sa postupne vystriedali v priebehu ročníku traja kormidelníci. Rimavská Sobota do neho vstúpila pod taktovkou Tomáša Boháčika, od piateho kola potom viedol tím ako dočasný tréner Miroslav Kéry. Jesenná časť sa však rimavskosobotskému mužstvu celkovo nevydarila a zimovalo na nelichotivej štrnástej priečke. Získalo len osem bodov.

Od januára prevzal trénerské opraty Eugen Bari, ktorý už bol v minulosti lodivodom Rimavskej Soboty. Zmeny sa udiali v kádri a boli značné. Viacerí hráči v MŠK skončili a pribudli do neho Kevin Oláh z Lučenca, navrátilci Erik Ľupták a Norbert Uličný, defenzívu vystužili Stefan Aleksič, Bozhidar Krstich, Vasili Kisievi, ale tiež Soboťan Hugo Ciprus, ktorý prišiel na hosťovanie z MFK Ružomberok, z Hnúšte zase prišiel Tomáš Nemec a z Hajnáčky Michal Prečuch. Nezmenená zostala brankárska dvojica, tvorili ju Krisztián Gregor a Jakub Slaniniak. Počas jari sa zranili kľúčoví hráči Peter Petrán a Matej Vargic. Kapitánsku pásku si tak prevzal Csaba Juhász. Okrem neho z jesenného kádra napríklad pokračovali Dávid Kalmár, Adrián Koóš či Jozef Šulek.

V tretej lige účinkujú Soboťania od sezóny 2017/2018.

Zdroj: vobraze.sk