Revúčanka Kapustová útočila na medailu. Majstrovstvá sveta v letnom biatlone sa konajú v Osrblí

Na majstrovstvách sveta v letnom biatlone útočila v superšprinte na medailové pozície. Napokon sa však Revúčanka Ema Kapustová umiestnila v pretekoch na 7,5 km na nepopulárnej štvrtej priečke. Dejiskom svetového šampionátu je Osrblie, kde biatlonisti zápolia na kolieskových lyžiach. Dvadsaťročná Kapustová sa predstavila v juniorskej kategórii. Na strelnici štyrikrát minula cieľ. V dnešnej kvalifikácii (4,5 km) skončila tretia.

Streľba jej nevyšla podľa predstáv. „Myslím si, že bežecky som sa celkom dobre držala. Škoda tej streľby v ľahu. Nepamätám si, kedy som takto strieľala. Neboli to moje ležky, boli rozhádzané. Už to však nenapravím. Snažila som sa podržať si streľbu v stoji a bojovať na trati. Fanúšikovia mi pomáhali v tom, aby som sa zaťala a išla až do cieľa, čo to dá. Štvrté miesto nie je zlé. Viem však, že to pódium je reálne,“ povedala pre vobraze.sk Ema Kapustová. Na svetovom šampionáte ju čakajú ešte aj ďalšie vystúpenia.  Kapustová dodala, že najnovšie je už členkou Otchenash Teamu a stala sa zamestnankyňou VŠC Dukla Banská Bystrica.

Do finále superšprintu junioriek postúpila takisto Revúčanka Tamara Molentová (ŠK Železiarne Podbrezová) a obsadila v ňom sedemnáste miesto.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Igor Stančík/Slovenský biatlon