Revúčan Sklenárik dosiahol najlepší výsledok na mládežníckych majstrovstvách sveta a Molentová najhorší

Mládežnícky svetový šampionát v biatlone pokračoval v estónskom Otepää pretekmi s hromadným štartom. V kategórii kadetiek na 9 km obsadila Tamara Molentová z Revúcej 30. miesto. Na strelnici minula štyri z dvadsiatich terčov, z toho dva v streľbe v ľahu a dva v stoji, čo pre ňu znamenalo štyri trestné kolá. Osemnásťročná Molentová (ŠK Železiarne Podbrezová) mala sedemnásty bežecký čas. Z trojice Sloveniek dopadla najlepšie. Revúčanka Veronika Šteczová (ŠKP Banská Bystrica) sa nekvalifikovala do pretekov s masovým štartom.

Vo vytrvalostných pretekoch sa umiestnila Tamara Molentová v Estónsku na 15. priečke a v rýchlostných obsadila 16. miesto. Zápolila už aj v zmiešanej štafete.

Šestnásťročný Revúčan Markus Sklenárik sa umiestnil na 34. priečke v pretekoch s hromadným štartom kadetov na 12 km. Sklenárik (ŠKP Banská Bystrica) netrafil štyri z dvadsiatich terčov. Raz zaváhal v ležke a tri chyby urobil v streľbe v stoji, a to na poslednej štvrtej položke. Celkovo si tak odkrútil štyri trestné kolá. V pretekoch sa predstavili štyria slovenskí reprezentanti, jeden skončil lepšie než Markus a dvaja horšie. Sklenárik si pripísal na konto najlepšie umiestnenie na mládežníckom svetovom šampionáte. Vo vytrvalostných pretekoch obsadil 47. miesto a v rýchlostných skončil na 42. priečke.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Slovenský biatlon/Igor Stančík